Νέα κινητοποίηση από τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ 5ΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, άδικες και καταχρηστικές κρίνουμε τις προτεινόμενες διατάξεις στο ευρισκόμενο στην δημόσια διαβούλευση 5ου αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει το πτυχίο μας και την επιστημοσύνη μας. Όπως αναφέρει και ο ΠΣΕΑΑ κατακρίνουμε τον ορισμό ενός εκπαιδευτή για όλους τους αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, με μόνη προϋπόθεση την πιστοποίηση ιδιωτικών πτυχίων.
Ακόμη, όσον αφορά τον αθλητικό εθελοντισμό είμαστε κάθετοι στο να περιοριστεί στην παροχή υπηρεσιών (υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων) και να απαγορευτεί ρητά ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εποπτεία προγραμμάτων σωματικής άσκησης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι υποχρεωτική η εισαγωγή συλλόγων στις δραστηριότητες αυτές, εμπορευματοποιώντας κάθε είδους δημόσιας άθλησης πλήττοντας όλους τους συμπολίτες μας. Επίσης, η κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Άσκηση για όλους» οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.
Η υγεία και η ασφάλεια του αθλούμενου πολίτη δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ταχύρρυθμα εκπαιδευμένου τεχνίτη που αντιγράφει ασκησιολόγια. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης θα πρέπει να εκτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ.

Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου Αυγενάκη.
Να μην εξισωθεί το πτυχίο μας με αυτά των ταχύρυθμων εκπαιδευτικών
προγραμμάτων.
Την αποκλειστικότητα σχεδιασμού, οργάνωσης και εποπτείας
προγραμμάτων σωματικής άσκησης από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ.
Δημόσια και δωρεάν άθληση για όλους.

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλα ζητήματα στην σχολή μας τα οποία αναφέρθηκαν και στην γενική μας συνέλευση και δεν έχουμε σταματήσει να τα διεκδικούμε σε κάθε μας κινητοποίηση.

Επιγραμματικά:
Αύξηση δρομολογίων και δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές.
Ανέγερση εστιών
Βελτίωση υποδομών
Δωρεάν σίτιση για όλους

Φ.Σ. ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia