Site icon trikalafocus.gr

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών εκπαιδευτικών

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 30/4, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία ΟΤΕ (κάτω από τα γραφεία της ΔΔΕ) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας αφορά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ζητάμε να αποσυρθεί εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας και ως προς το περιεχόμενο του και ως προς την επιλογή του χρόνου κατάθεσης. Ακολουθούν οι θέσεις της ΟΛΜΕ αναλυτικά για το νομοσχέδιο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ από την πρώτη στιγμή  της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων προειδοποιούσε την κυβέρνηση να  μην προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας. Η επιλογή της κας Κεραμέως  να προχωρήσει, τελικά, στην κατάθεσή του, ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν  γενικές συνελεύσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις ομοσπονδίες και με τη Βουλή να υπολειτουργεί, αποτελεί μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική και μαρτυρά τη βούληση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας για να επιβάλει ακραία αντιδραστικά μέτρα.

Το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το κατεπείγον της υπόθεσης, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν προσπαθεί να λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης ούτε περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία.  Αντίθετα, επιδιώκει να πλήξει καίρια τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να επιφέρει ένα τεράστιο κτύπημα στο δημόσιο σχολείο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:

Ούτε ένα μέτρο δεν υπάρχει με παιδαγωγικό πρόσημο, ούτε ένα μέτρο που να δείχνει ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση αφουγκράζονται τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και της κοινωνίας, και μάλιστα σε μια εποχή πολύ δύσκολη που όλοι δοκιμαζόμαστε από την πανδημία και τις συνέπειές της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα τα μέτρα οδηγούν με βεβαιότητα στην υπονόμευση του δημόσιου σχολείου, τον αποκλεισμό ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους είναι οι πρώτοι που πλήττονται με την αύξηση του ανταγωνισμού και την αύξηση της παραπαιδείας, στρεφόμενοι σε μια εκπαίδευση δεξιοτήτων και όχι μόρφωσης, με ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

Η πολιτεία αδιαφορεί προκλητικά και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και με αποκλειστικά δικά τους μέσα και χωρίς καμία υποστήριξη από το υπουργείο πασχίζουν να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτούμε την απόσυρσή του και καταγγέλλουμε την ίδια την πολιτική επιλογή της κατάθεσής του εν μέσω πανδημίας ως βαθιά αντιδημοκρατική.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 30/4 ΣΤΙΣ 12:30μμ

 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ(ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ)

Exit mobile version