Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο ΓΝΤ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στα Νοσοκομεία και στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των Εργαζομένων του Νοσοκομείου & Κ.Υ. του Νομού μας, καλούμε σε Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία, την Πέμπτη 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11:00 το πρωί, στην Είσοδο του ΤΕΠ του Γ.Ν.Τρικάλων

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, διεκδικούμε για την υγεία, την προστασία της ζωής όλων των Υγειονομικών και τα δικαιώματα μας

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων. 
  • Επίταξη ΤΩΡΑ των Ιδιωτικών Δομών Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους 
  • Εξασφάλιση  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ  σε Νοσοκομεία και Κ.Υ. για  TEST- PCR. 
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε.  όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, χώρους δουλειάς

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων, στις 10 Δεκέμβρη ημέρα Δράσης στα Νοσοκομεία, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας της υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ και καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους.

 Η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας απαιτεί την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με προσωπικό και εξοπλισμό. Το Νοσοκομείο  Τρικάλων όπως και όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας έχουν μετατραπεί σε Νοσοκομεία «μιας νόσου» και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Αντί, όμως για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις και σχεδιάζει να αποψιλώσει ακόμη περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσει τα «εμβολιαστικά κέντρα».

  1. Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων μας από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η μη ένταξη στα Β.Α.Ε. εντάσσονται στο σχεδιασμό όλων των κυβερνήσεων και Ε.Ε. για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Για τους ίδιους λόγους, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, και μηχανήματα μοριακού ελέγχου για SARS-CoV-2, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 22 εκατ. Μείωση που προστίθεται στις αντίστοιχες μειώσεις από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ..

Εξοργιζόμαστε γιατί μετράμε νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες νοσούν, την ίδια στιγμή, που, αντί για ενίσχυση των μέτρων προστασίας,  παραβιάζουν ακόμη και τα ανεπαρκέστατα υγειονομικά πρωτόκολλα και απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους νόσησαν. Στο Νοσοκομείο Τρικάλων πάνω από 50 συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει ή βρίσκονται σε ¨καραντίνα¨. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει εξασφαλισθεί  επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις

Δικαιολογημένα όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας αγανακτούμε γιατί οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται την ένταξη μας στα Β.Α.Ε., 

Αντί για επίταξη ιδιωτικών μονάδων, στελέχωση και αξιοποίηση κλειστών νοσοκομείων, συνεχίζει τα «παζάρια» για την «αποζημίωση» για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, όπως προβλέπει η πρόσφατη τροπολογία, που ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ .

Χορτάσαμε» δηλώσεις «αναγνώριση της προσφοράς μας», την ίδια στιγμή που, αντί για καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους, αξιοποιούν «την έκτακτη χρηματική ενίσχυση» για να καλλιεργήσουν, για άλλη φορά» τους διαχωρισμούς μεταξύ συναδέλφων, που δουλεύουμε δίπλα ο ένας στον άλλον.

Προειδοποιούμε ότι η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης,  η επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα (με βάση τους νόμους που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ) και η «αύξηση της οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων», που προβλέπει το «Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη) θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές και νέο χτύπημα στα εναπομείναντα δικαιώματα μας.

Ενάντια στην πολιτική αυτή, που μετατρέπει την υγεία σε «ατομική ευθύνη» και αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων μας,  δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα  των υγειονομικών με τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και τους Συλλόγους του λαϊκού κινήματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας της υγείας μας και του λαού.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia