Νέες βραβεύσεις για τα προϊόντα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!  

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:  

Προϊόν Κατηγορία Διάκριση 
Γλυκό του κουταλιού ΠλευρώτουςMTA Packaging & Design Awards 2021Platinum
Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος MTA Packaging & Design Awards 2021 Gold 
Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα MTA Innovation Awards 2021 Gold 
Ριζότο με άγρια τρούφα MTA Excellent Taste Awards 2021 Gold 
Αγαρικό σε λάδι MTA Excellent Taste Awards 2021 Gold 
Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι MTA Excellent Taste Awards 2021 Silver 

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:  

Προϊόν Κατηγορία Διάκριση 
Μανιταρόσουπα Olymp Awards – Tasting awards Gold 
Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά Olymp Awards – Tasting awards Gold 
Μανιταροπίλαφο Olymp Awards – Tasting awards Silver 
Πλιγούρι με μανιτάρι Olymp Awards – Tasting awards Bronze 
Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα Olymp Awards – Packaging awards – Total image Silver 
Λεντινούλα σε λάδι Olymp Awards – Packaging awards – Total image Bronze 
Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος Olymp Awards – Packaging awards – Total image Bronze 
Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι Olymp Awards – Packaging awards – label Bronze 

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.  

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.  

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia