Νέες παραστάσεις των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων


Συνεχίζονται και αυτό το τετραήμερο 20-23 Μαΐου 2022 οι παραστάσεις των Θεατρικών Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων
Πρόκειται για παραστάσεις που παρουσιάζονται με την ολοκλήρωση της φετινής θεατρικής χρονιάς και οι οποίες θα δοθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
– Παρασκευή 20 Μαΐου στις 9 μ.μ.
 «Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ
Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα μονόπρακτα του Τσέχωφ, μια κωμωδία που καταφέρνει να συμπυκνώσει την άρτια γραφή του σπουδαίου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα μ’ έναν τρόπο υποδειγματικό. Μια παράσταση κωμικών παρεξηγήσεων και ανατροπών.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές/τριες Λυκείου:
Αλεξίου Βάσια, Αυγέρη Ναταλία, Καββαδίας Σπύρος, Καραγιάννη Ελισάβετ, Καραγιάννη Θεοδώρα, Μίσιος Ιγνάτιος, Χρυσόμαλλος Νίκος
Εμψυχώτριες τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη-Γωγώ Κατσιανάκου

– Σάββατο 21 Μαΐου στις 6 μ.μ.
«Η Γη της Μνήμης»
Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή, η παράσταση θα επιχειρήσει να ανασυνθέσει την ευτυχισμένη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν τη μεγάλη καταστροφή. Η παράσταση βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων σπουδαίων συγγραφέων (Διδώ Σωτηρίου, Ηλίας Βενέζης, Στρατής Μυριβήλης, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Έλλη Παπαδημητρίου).
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές/τριες Γ’-Δ’ Δημοτικού:
Βάκα Λιουντμίλα, Βλαχογιάννης Ηλίας, Ζιάκας Χρήστος, Ιακωβάκη Δήμητρα, Κουλιεράκη Αριάδνη, Κουνάβας Ερμής, Κούνουπα Κωνσταντίνα, Λαγούδη Μυρτώ, Μαρδάνη Ελισάβετ, Μπομπότη Αλεξάνδρα, Μπούρχα Δήμητρα, Ντέρη Νίκη, Πουλιάνα Λίλιαν, Πουλιάνας Χρήστος, Τζατζάκη Άννα, Τσαγγαρά Μυρτώ
Εμψυχωτές τμήματος: Βίκυ Ιακωβάκη-Αρτέμης Αρκουμάνης
 
– Κυριακή 22 Μαΐου στις 7 μ.μ.
«Μήδεια» του Μποστ
Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Ο Μποστ, με την κωμική του γραφή και τον σατιρικό του λόγο, μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μία κωμική φιγούρα.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές/τριες Β’-Γ’ Γυμνασίου:
Αγγελή Ευαγγελία, Αργυροπούλου Ευαγγελία, Γκούμπλια Φανή, Δημόκας Λάμπρος, Ζαμπούρα Μαρίλια, Θεοδοσιάδου Δήμητρα, Κόκκοβας Σωτήρης, Λούδα Δανάη, Παλιούρα Νεφέλη, Τρίμμη Λουκία, Τσιάντας Θάνος.
Εμψυχώτριες τμήματος: Αντονέλλα Χήρα-Γωγώ Κατσιανάκου

– Δευτέρα 23 Μαΐου στις 8.30 μ.μ.
«Βρεγμένα για ξερά»
Μια σύγχρονη απόδοση του ομώνυμου λαϊκού παραμυθιού από τα παιδιά, που μέσα από τους συμβολισμούς του παραμυθιού στέλνουν ένα μήνυμα για την εργατικότητα και την προσωπική ευθύνη του ανθρώπου, για τις αξίες και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κι όλα αυτά με σατιρική διάθεση.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές/τριες Β’-Γ’-Δ’ Δημοτικού:
Γεροδήμος Δημήτρης, Καλημέρης Νικόλας, Καλούσιος Κωνσταντίνος, Κουφογιάννης Νάσος, Μπάκας Άρης, Μπούκα Βάσω, Νάστου Ελένη, Σιούλης Αλέξανδρος
Εμψυχώτρια τμήματος: Αντονέλλα Χήρα
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 24 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia