Να μην απελαθεί η οικογένεια Saado

Μετά από τρία χρόνια διαμονής στα Τρίκαλα μία οικογένεια προσφύγων από το Βόρειο Ιράκ, της οποίας τα μέλη ζουν, εργάζονται, παρακολουθούν σχολείο στα Τρίκαλα, και θέλουν να μείνουν στην πόλη μας κινδυνεύει να απελαθεί. Η αίτηση της επταμελούς οικογένειας Saado, για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκε, εφόσον η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δε συντρέχουν οι λόγοι για την χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας στην Ελλάδα.

Απόφαση που οδηγεί στη φυσική εξόντωσή τους και στον κοινωνικό τους αποκλεισμό, αφού τους απαγορεύεται να εργαστούν ακόμα και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πρόκειται για άλλη μία απορριπτική απόφαση των αρμόδιων αρχών στα αιτήματα ασύλου στο πλαίσιο της αντιπροσφυγικής πολιτικής εγκλεισμού, περιορισμού του δικαιώματος ασύλου, απελάσεων, γκετοποίησης και δολοφονικών επαναπροωθήσεων που αποδέχτηκε και υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει (εντείνοντας) η σημερινή.

Είμαστε δίπλα στην οικογένεια Saado όπως και δίπλα σε όλους τους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους, δίπλα στα θύματα των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του σκοταδισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στο άσυλο και την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική πρόνοια και στην εργασία.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της χώρας μας, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, και τις επαίσχυντες συμφωνίες που έχουν υπογράψει.

Η ζωή έδειξε και δείχνει πως μια πολιτική που «δεν χωράει» πρόσφυγες και μετανάστες δε χωράει ούτε τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia