Site icon trikalafocus.gr

Νεα κίνηση συνταξιούχων στα Τρίκαλα: ‘’Ενεργοί Συνταξιούχοι’’

Ποιοί είμαστε

Οι ‘’Ενεργοί Συνταξιούχοι’’ είμαστε μία κίνηση συνταξιούχων, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Αποτελούμε ένα μεγάλο τμήμα  της ελληνικής κοινωνίας που τα προηγούμενα χρόνια με την επιβολή των μνημονίων από τους δανειστές, είδαμε

την περίοδο 2012-2015:

την περίοδο 2015-2019, παρά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση της χώρας, την αφόρητη πίεση  και τις απειλές των δανειστών που οδήγησαν στον νόμο Κατρούγκαλου :

Την περίοδο 2019- 2022, χωρίς μνημόνια πια, με απόθεμα 38 δις στο Δημόσιο Ταμείο και ρυθμισμένο χρέος το 2019, τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως: 

Σήμερα, η έκρηξη της ακρίβειας τρώει τις συντάξεις μας. Από έρευνες προκύπτει ότι η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των μισθοσυντήρητων κυμαίνεται από -20% έως -40% στους χαμηλόμισθους. Ο  μισθός δεν φθάνει, οι πενιχρές αποταμιεύσεις ξοδεύονται, οι ανάγκες περικόπτονται.

Επειδή πιστεύουμε ότι:

διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

Παρά την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ακριβοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης  (λίστα Πέτσα), δεν θα επιτρέψουμε άλλη κοροϊδία, όπως τις υποτιθέμενες αυξήσεις, το καλάθι του νοικοκυριού και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Συμμετέχουμε στους κοινωνικούς αγώνες διεκδικώντας αγωνιστικά την αξιοπρέπειά μας και καλούμε όλους τους συνταξιούχους  στους κοινωνικούς αγώνες  για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

Exit mobile version