Νομαρχιακή Συνέλευση ΚΙΝΑΛ: «To ΠΑΣΟΚ επανέρχεται, η κοινωνία μας περιμένει»

Το σύνθημα της «αυτοοργάνωσης» για ενα κόμμα ανοιχτό σε όλους με σαφή πολιτικό προσανατολισμό έστειλαν από τα Τρίκαλα ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας που συμμετείχαν ως εναρκτήριοι ομιλητές στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΚΙΝΑΛ, στην αίθουσα MEMORIESHALL.

Η ανοιχτή συνέλευση έγινε παρουσία δεκάδων τοπικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, πρώην υποψήφιων βουλευτών και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών.

Οι ομιλητές έκαναν ειδική μνεία στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη της κοινωνίας όπως είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας κ.α.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισαν πως «θέλουμε το κόμμα να ξαναγίνει αγωγός ανάμεσα στην κοινωνία και το κράτος, να πάμε λίγο παρακάτω, να βγάζουμε πολιτικές θέσεις, όπως σε ζητήματα τουρισμού, μηνύματα τα οποία να προέρχονται από τη βάση του κόμματος. Πρέπει να αποδείξουμε οτι είμαστε ένα θεσμικό κόμμα, με μέλη ενεργά τα οποια θα μεταφέρουν τα πολιτικά θέματα. Καλούμαστε να ορίσουμε τις νέες πολιτικές βάσεις και να πορευτούμε ενόψει των εθνικών εκλογών, πανέτοιμοι οργανωτικά με τα αυτιά ανοιχτά προς την κοινωνία. Το συνέδριο είναι σταθμός στην ιστορία του κόμματος. Στις εκλογές θα είμαστε έτοιμοι με ισχυρά, ανανεωμένα ψηφοδέλτια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Επίσης, αναφέρθηκαν στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας που συνδέεται με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. «Πως θα λυθεί; Aσκώντας κοινωνική πολιτική μέσα απο τη στέγαση, στηρίζοντας τα νεα ζευγάρια να χτίσουν το δικό τους σπίτι. Το ζήτημα της κοινωνικής στέγης δεν ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία». Τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής που θα δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ σταχυολόγησε ο κ. Γλαβίνας: «Πρόσβαση στην υγεία, παιδεία, κοινωνική στέγη, δημογραφικό και ακρίβεια στην ενέργεια με μικρές ενεργειακές κοινότητες που σέβονται το φυσικό περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά. Μετά τις ομιλίες αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με τοποθετήσεις στελεχών.

Δείτε φωτογραφίες από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΚΙΝΑΛ:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia