Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τα μέλη της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στην συνεδρίαση την Παρασκευή 24/12, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και ενημερώθηκαν για την απόφαση της Διοίκησης, μετά τη λήξη των συμβάσεων εργασίας τους 31/12, να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για επαναφορά των εργολάβων!! χωρίς αιτιολογία και με διπλάσιο κόστος!!
Οι εργαζόμενοι που εργάζονται με καθεστώς ατομικών συμβάσεων από το 2016, αποκτώντας αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας δεν επιθυμούν την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς το οποίο θεωρούν πισωγύρισμα σε ένα παρελθόν εργασιακού μεσαίωνα και συνθηκών γαλέρας το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ξαναζήσουν.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Τρικάλων στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την Δευτέρα 27 Δεκέμβρη 2021 και ώρα 5μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ενάντια στην επαναφορά των εργολάβων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης σε εργολαβικά συμφέροντα και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Ακόμα και σήμερα που χάνονται ανθρώπινες ζωές δε διστάζουν, κυβέρνηση και διοίκηση, να μετατρέψουν ακόμα και την πανδημία σε πηγή κερδοφορίας για τους λίγους, για τους εργολάβους.
Απαιτούμε δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες. Η υγεία του λάου δεν είναι εμπόρευμα!

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!
ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Τσιάκαλος
Ουρανία Παπαζεύκου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia