Ν. Παπαευθυμίου: «Τα μέτρα για την εστίαση έχουν αστερίσκους»

Προβληματισμό και ερωτηματικά εγείρουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που δρομολογεί η κυβέρνηση. Το trikalafocus, ζήτησε την άποψη του Νίκου Παπαευθυμίου, Προέδρου του Σωματείου Εστιατορίων – fast food Ν. Τρικάλων για το πακέτο των ενισχύσεων που θα περιλαμβάνει διάφορες στοχευμένες μορφές χρηματοδότησης, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ενδεικτική του κλίματος ήταν η τοποθέτηση του μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά: «Σε πρώτη φάση μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, με πολλούς όμως αστερίσκους. Μένουν εκτός επιχορήγησης 1 στους 2 επαγγελματίες από τις 80.000 επιχειρήσεις, που σημαίνει ανάσα ρευστότητας θα πάρουν μόνο 35.000 συνάδελφοι. Και αυτό γιατί πρέπει να έχουν πάνω από 30% μείωση τζίρου εν συγκρίσει με το 2019 για να πάρουν το 7% του τζίρου»

Ο γνωστός συνδικαλιστής ρωτήθηκε για το πότε θα «ανεβάσει ρολά» η εστίαση: «Δυστυχώς θα απογοητεύσουμε τους συναδέλφους. Οι πιθανότητες να ανοίξουμε πριν το Πάσχα είναι 50%. Διαφορετικά θα ανοίξουμε μετά τις γιορτές»

Επίσης ο «Νικόλας» μας ενημέρωσε πως ο κλάδος ζητά μια ευέλικτη επιδότηση μηχανημάτων καθαρισμού εσωτερικού χώρου να να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα μετά από πολλούς μήνες απραξίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia