Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις – Οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις, εκτάκτως φέτος, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου.

Επισημαίνουμε στους συναδέλφους πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την περίοδο των εκπτώσεων σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα εξής: 

  • Kατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Για μία ακόμα φορά ευχαριστούμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του καθώς δείχνει έμπρακτα την  προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και προϊόντα. Καλούμε τους Τρικαλινούς και πάλι να εμπιστευθούν τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να πουν όχι στο παραεμπόριο που αποτελεί την μεγάλη “πληγή” της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Είμαστε βέβαιοι πως οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους, ελπίζοντας παράλληλα πως οι θερινές εκπτώσεις θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα στις επιχειρήσεις τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia