ΟΑΣΤ “Η ΑΝΟΙΞΗ”: Στήνουμε μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”: ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

           

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μετά από σύσκεψη των αγροτικών ομοσπονδιών από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας , που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27-1- 2023 στον Παλαμά Καρδίτσας, απφασίσαμε να στηθεί μπλόκο τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία.  Η αγωνιστική πείρα μας έχει αποδείξει ότι μόνο από κοινό, ενιαίο και συντονισμένο αγώνα μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Για αυτό και η ΟΑΣΤ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο πανθεσσαλικό μπλόκο ως συνέχεια και κλιμάκωση όλης της αγωνιστικής δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

            Συνάδελφοι ξέρουμε καλά ότι τα μπλόκα τα φοβούνται και τα υπολογίζουν όλες οι κυβερνήσεις, για αυτό όσο πιο μαζικό είναι το μπλόκο που θα στήσουμε, τόσο πιο δυνατή θα είναι φωνή μας, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι κατακτήσεις μας, εμπρώς λοιπόν, ακόμα μια φορά, θαρετά, αποφασιστικά για να διεκδικήσουμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

            -Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

            -Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.  

            -Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

            –Ειδικά για το βαμβάκι,  η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει χρήματα ώστε να υπάρχει αναπλήρωση  έως και 1 ευρώ το κιλό.

Για την κοινή αναχώρησή μας δίνουμε ραντεβού την Δευτέρα 10:00 στο Μεγαλοχώρι, για όσα χωριά βρίσκονται στο βόριο τμήμα του νομού και 10:00 στο Ζαρκο για την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδώνας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia