Οι “ήρωες”… απολύονται!!!!

Ως εκπρόσωπος στο ΔΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων ,κλήθηκα να αποφασίσω για την 3μηνη παράταση που αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει στους ανθρώπους που ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια .είναι εκεί ..στην πρώτη γραμμή..καθαρίστριες,φυλακές,τραπεζοκόμοι..
Είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!
Είναι ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ!!
Να περάσει ο covid,να προλάβουν να τακτοποιήσουν και τα της επιστροφής των εργολάβων..και μετά???
Μετά θα στείλουν 60 οικογένειες στην ανεργια….
Πρέπει όλοι μας από την μεριά του ο καθένας να συμβάλλει .στο να κερδίσουν τον δίκαιο αγώνα της παραμονής τους στην δουλειά τους..
Η τοποθέτηση μου στο ΔΣ..

Καλούμαι στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει εδώ και 2 χρόνια ο υγειονομικός κόσμος..να ψηφίσω παράταση 3 μόνο μηνών στους συμβασιούχους συναδέλφους ,της πρώτης γραμμής..
Οι συνάδελφοι σε καθαριότητα,φύλαξη,εστίαση όπως όλοι γνωρίζουμε καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ είναι εκεί καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν συνάδουν με την νομολογία περί συμβάσεων αορίστου ή ορισμένου χρόνου
Συνεπως η 3μηνη παράταση δεν διασφαλίζει το μελλον αυτών των συναδέλφων..αποτελεί απλά μια ψυχοφθόρα διαδικασία που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.
Είναι ευθύνη όλων μας ,ο καθένας με τα “όπλα”του,να πάλεψουμε για να κλείσει άμεσα αυτό το κεφάλαιο.ζητωντας την μονιμοποίηση όλων αυτών των συναδέλφων.
Σε πρώτη φάση ψηφίζω την παράταση δηλωντας για ακόμη μια φορά ότι επίβαλλεται η μονιμοποίηση αυτών των συναδελφων.
Η επαναφορά εργολαβικης διαδικασίας θα αποτελέσει πισογυρισμα στις εργασιακές σχέσεις ,θα συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση και θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς.
Μονιμοποίηση ΑΜΕΣΑ…

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε την εργασία αυτών των ανθρώπων..

Σταυρούλα Κοσυβα
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΓΝΤ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia