Οι Αφοι Καραγκούνη πρωτοπορούν με την τεχνολογία ACTIVE

Η τεχνολογία ACTIVE είναι μια νέα καινοτομία της FMG IRIS, μέσω της οποίας οι κεραμικές επιφάνειες εμπλουτίζονται με την εξαιρετική ιδιότητα να αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον, συνεισφέροντας στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε και στην εξάλειψη του φορτίου βακτηρίων, που υπάρχει στα δάπεδα και στις επενδύσεις των χώρων, στους οποίους ζούμε. Εξελίσσεται, δηλαδή, σε ένα ενεργό υλικό, ικανό να καταστήσει πιο βιώσιμο και υγιές το περιβάλλον, όπου ζούμε.

Βασικό συστατικό της καινοτομίας ACTIVE είναι το διοξείδιο του τιτανίου (TiO2), το οποίο με την παρουσία μιας πηγής φωτός (φυσικής ή τεχνητής), αναπτύσσει ισχυρή αντιρρυπαντική και βακτηριοκτόνα δράση μέσω της φυσικής διαδικασίας της φωτοκατάλυσης.

Οι εξωτερικές επενδύσεις τεχνολογίας ACTIVE απωθούν τη βρωμιά, γιατί η φωτοκατάλυση αποτρέπει τη σκόνη να κολλήσει πάνω τους, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης καθαριστικών. Ένα απλό πέρασμα με νερό ή βροχή στον τοίχο και τα πάντα εξαφανίζονται!

Στη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) εκτιμάται πως μια επιφάνεια 1000 m² από ACTIVE, που τη βλέπει ο ήλιος, έχει μια επίδραση ίση με εκείνη 20 μεγάλων δένδρων. Μια επένδυση ή ένα δάπεδο 25 m² από ACTIVE, που το βλέπει το φως, εξαλείφει πλήρως τα βακτήρια που κατακάθονται σε αυτά και είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά τους ρύπους που υπάρχουν στον αέρα, σε ίδιο βαθμό με ένα φυτό μεσαίων διαστάσεων που βρίσκεται στο κέντρο της επιφάνειας.

Τα τεστ, που έγιναν στα EcoMarbles MAXFINE τεχνολογίας ACTIVE, εγγυώνται τη χρήση τους σε εξωτερικές επενδύσεις, σε δάπεδα, σε εσωτερικές επενδύσεις και σε δημόσιους χώρους με πυκνή κυκλοφορία. Λόγω των ιδιοτήτων τους, φωτισμένα, είναι κατάλληλα για όλες τις κατοικίες, τα κέντρα ευεξίας, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα σχολεία, τις κλινικές, τα νοσοκομεία και γενικότερα για όλους τους χώρους που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές καθαριότητας και υγιεινής.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia