Οι Δρόμοι του πολέμου και της καταστροφής – Ώθηση στη συζήτηση για τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα του πρώην Διοικητήριου του Μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «1919-1922 στους δρόμους του πολέμου και της καταστροφής  Απεσταλμένοι των Ισχυρών, για τη Μεγάλη Ιδέα –  Κείμενα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την προσφυγιά». Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και οι εκδόσεις “Εκτός των Τειχών.

Πρόκειται για μελέτη 14 συγγραφέων που παρουσιάζει  γεγονότα και πλευρές της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής,  που δεν είναι τόσο γνωστές και ως σκοπό έχουν την δημιουργία συζήτησης, για τα όσα διαδραματίστηκαν τότε που έχουν ως αντίκτυπο στο σήμερα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Αθανασία Τσιοτινού Φιλόλογος – Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιωργος Σεφέρης», Κώστας Μιχαλάκης μέλος της συγγραφικής ομάδας, Δημήτρης Παυλίδης και Κώστας Βλαχόπουλος, επιμελητές της έκδοσης. Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό η Φιλόλογος Μαρία Ηλιάδου εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων. Ανάμεσα στο κοινό παρευρέθηκαν οι Σάκης Παπαδόπουλος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Μαρίνα Κοντοτόλη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia