Οι λαθροχειρίες της συνδικαλιστικής μαφίας συνεχίζονται

Τίποτε δεν τους δίδαξαν οι άδοξες προσπάθειές τους να επιβάλλουν συνέδριο νόθων και εργοδοτών, το γεγονός ότι δεν τους στήριξε ποτέ κανείς εργάτης, ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στη Ρόδο. Παρουσίασαν στα δικαστήρια έγγραφο 61 οργανώσεων που ζητούσαν με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Είναι όμως έτσι;

  1. Με αποφάσεις που πάρθηκαν από τηλεφώνου και «δια περιφοράς» προσπάθησαν να αποσπάσουν τη στήριξη
    Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στην άθλια μεθόδευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
  2. Ακόμα και στις οργανώσεις που πράγματι συνεδρίασαν, υπήρξαν ισχυρότατες αντιδράσεις των μελών των διοικήσεων στην πρόταση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, να αποκλείσουν τη ΔΑΣ.
  3. Υπήρξαν οργανώσεις που «συνεδρίασαν» χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη της ΔΑΣ, όπως έγινε στην Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού.
  4. Παρουσιάζουν οργανώσεις που δήθεν πήραν τις αποφάσεις που παρήγγειλε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν αποφάσισαν να ζητήσουν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, όπως για παράδειγμα τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας και Μεσολογγίου.
    Το Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας που είναι ΜΈΣΑ στις 61 οργανώσεις που παρουσιάζει ότι δήθεν συνεδρίασε, δεν έχει ούτε καν την στοιχειώδη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δεν έχει ποτέ βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην περιοχή της Καλαμπάκας.
    Αλήθεια πια θέση πείρε για τους εργαζόμενους που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Ξύλου, τους απολυμένους στο Δήμο Καλαμπάκας; Δεν έχει την παραμικρή δράση στην περιοχή της Καλαμπάκας, κανένας δεν γνωρίζει την δράση του, κανένας εργαζόμενος δεν γνωρίζει αν είναι μέλος σε σωματείο και πόσο μάλιστα αν έχει ψηφίσει. Παρ’ όλα αυτά παρουσίασε στο δικαστήριο απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης.

Και η λίστα καθημερινά συμπληρώνεται με νέες λαθροχειρίες!!

Είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους για τη γραμμή τους μέσα στο εργατικό κίνημα, για το γεγονός ότι αποτελούν εδώ και δεκαετίες το στήριγμα των κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο που σέβεται το συνάδελφό του, που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτή τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα Συνδικάτα πραγματικά φρούρια των εργατικών δικαιωμάτων, διεκδικητές της ζωής που μας αξίζει.Η δική τους δημοκρατία είναι αυτή των εργοδοτών που τους στηρίζουν!Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε δικαίωμα και είναι ανάγκη να μπούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!Το ΠΑΜΕ στα 20 χρόνια ζωής και δράσης του δεν έπιασε πόστο στους κύκλους και στα τραπέζια των διαλόγων με τη μεγαλοεργοδοσία, που η συνδικαλιστική μαφία συμφωνούσε τα μέτρα πτώχευσης του λαού μας.Σήμερα με κάθε αίσθημα ευθύνης καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση και να συμβάλει ώστε να καθαρίσει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από τη βρωμιά, τη σαπίλα και τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας. Πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οργάνωσή μας, την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η απαίτησή μας να καθαρίσει το εργατικό κίνημα από τη βρωμιά τους θα γίνει πράξη από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους υλοποιώντας το σύνθημα που ακούγεται όλο και περισσότερο στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς:

Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia