Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία.


« Μαζεύεις καπάκια, μοιράζεις χαμογέλα». Ένα σύνθημα που οι περισσότεροι το έχουν ακούσει και τείνει να εξελιχθεί σε τρόπο ζωής, δεδομένου ότι η προσπάθεια αυτή δίνει τη δυνατότητα σε Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία να προχωρήσουν στην αγορά αμαξιδίων.

Πράξη στην οποία θέλησαν να γίνουν κοινωνοί και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, παραδίδοντας μαθήματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα παιδιά ένα χρόνο τώρα μαζεύουν τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα διαφανή κουτιά που βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Μάλιστα, η ειδική κατασκευή αυτών των κουτιών έγινε από τους μαθητές στα εργαστήρια μηχανολογίας του σχολείου με πολύ μεράκι και οι μαθητές φροντίζουν μέχρι τώρα να τα αδειάζουν μόνοι τους όταν αυτά γεμίζουν. Στην 1η χρονιά λειτουργίας αυτών των όμορφων κάδων συλλογής των πλαστικών καπακιών, έχει συγκεντρωθεί ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός από καπάκια. Στόχος για αυτή τη χρονιά είναι να φτιαχτούν αρκετοί τέτοιοι κάδοι, οι οποίοι θα μοιραστούν στα σχολεία της πόλης.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, τα καπάκια που μέχρι τώρα έχουν συλλεχτεί στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων περιμένουν το κάλεσμα των συλλόγων ή των ατόμων που τα χρειάζονται για να αγοράσουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του διδακτηρίου. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισημανθεί ότι εάν δοθεί ο χώρος και χρόνος στους μαθητές να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τον προβληματισμό τους και κυρίως τις ευαισθησίες τους, τότε το αποτέλεσμα δικαιώνει. Και πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων που δείχνουν εμπράκτως την ευαισθησία τους, με το δικό τους τρόπο!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia