Οι Μπιχταίοι επέστρεψαν με …πεπόνια γλύκα

Μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή πεπονιών κατέγραψαν στο ενεργητικό τους οι Τρικαλινοί παραγωγοί Γιώργος & Βαγγέλης Μπίχτας.

Γνώστες των μυστικών της καλλιέργειας πεπονιών, τα δυο αδέρφια κατάφεραν και φέτος να συγκομίσουν την απαραίτητη ποσότητα όψιμων πεπονιών στερλίνα, με ολόγλυκια γεύση, χυμώδη σάρκα και απίθανο άρωμα, για να εξυπηρετήσουν τους παραδοσιακούς πελάτες τους, οι οποίοι είναι θερμοί οπαδοί του καλοκαιρινού φρούτου.

θα τους βρείτε στο πόστο τους στη λαϊκή αγορά της πόλης και στο στο υπαίθριο μαγαζάκι, στο δρόμο προς Καρυές.

Το πεπόνι είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση και την υγεία του δέρματος. Επίσης, είναι γεμάτο από βιταμίνη C, που είναι ένα γνωστό αντιοξειδωτικό. Στην πραγματικότητα, ένα φλιτζάνι πεπόνι περιέχει λίγο περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για δύο βιταμινών. Εχει μηδενική χοληστερόλη και είναι επίσης ένα από τα πολύ λίγα φρούτα που έχει ένα υψηλό επίπεδο βιταμινών του συμπλέγματος Β: B1 (θειαμίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ) και Β6 (πυριδοξίνη).  Παράλληλα, τα πεπόνια είναι μια πολύ καλή πηγή καλίου.

Υπαρχουν διαθέσιμα και τραγανά καρπούζια…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia