Οι νέοι του Γοργογυρίου καθάρισαν το μονοπάτι του Κεφαλοπόταμου. (εικόνες)

Την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς ένιωσαν το πρωί της Κυριακής νέοι και νέες του Γοργογυρίου. Με μια οργανωμένη, ομαδική εθελοντική δράση, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο τον καθαρισμό, τον ευπρεπισμό, αλλά και την αναβάθμιση του θρυλικού μονοπατιού, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιούσε ο μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας, ο Ασκληπιός.

Ο Κεφαλοπόταμος διασχίζει κατά μήκος όλο το Γοργογύρι, περνάει από το κέντρο του και συνεχίζει προς τον οικισμό του Δίλοφου όπου και ενώνεται με τον επίσης ονομαζόμενο Κεφαλοπόταμο του Ξυλοπάροικου. Κι έτσι ενωμένα τα δύο ποτάμια περνάνε δίπλα από το Δίλοφο και στη συνέχεια χύνονται στον Πηνειό.

Οι νέοι πήραν τα εργαλεία καθαρισμού, εξωραΐζοντας την υπέροχη διαδρομή για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την επαφή με τη φύση. Στο πλευρό τους ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Ζιώγας.

 

Κατά μήκος της διαδρομής από τις πηγές του μέχρι και το χωριό υπάρχει πλούσια πανίδα με άγριους πλατάνους, αρωματικά και θεραπευτικά φυτά και καρποφόρα δέντρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia