Οι πρόβες της ομάδας “Μέθεξη” ενόψει του έργου “Άδραξε τη Μέρα”

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι πρόβες από την θεατρική ομάδα “Μέθεξη” του έργου “Άδραξε τη Μέρα” που γράφει και σκηνοθετεί σε συνεργασία με την Ελίζα Ζολώτα ο Αριστοτέλης Κερασοβίτης.

Η παράσταση πρόκειται να ανέβει στις 25 Απριλίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στο κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Κωλώτης, ένας αγρότης, ασχολείται με τη φάρμα του κάπου στην Ελληνική περιφέρεια, αλλά έχει ανατρεπτικές αντιλήψεις που δεν συνάδουν με τις κοινωνικές πεποιθήσεις της εποχής του. Συζεί αρμονικά με μία πρώην πόρνη την Ασπασία, κι αυτό είναι η αφορμή ώστε να τον κατηγορήσουν ως ανήθικο και ασεβή αφού με την συμπεριφορά του και τις ιδέες του, ψέγει και λοιδορεί τα καταπιεσμένα πάθη (συναισθήματα) και την υποκρισία των θεοσεβούμενων και καθωσπρέπει πολιτών.


Οι κατηγορίες φτάνουν και στα αυτιά του Χάρου, ο οποίος οργισμένος σκέφτεται να του αφαιρέσει τη ζωή. Αποφασίζει όμως πρώτα να τον επισκεφτεί για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν οι κατηγορίες ευσταθούν ή είναι απλά συκοφαντίες. Η Ελπινίκη, φίλη του ζευγαριού, αναζητά εναγωνίως την αληθινή αγάπη και ο Ροβέρτος, ένας νεόπλουτος τοκογλύφος, παρουσιάζεται αιφνιδιαστικά στη φάρμα για να εισπράξει κάποια χρήματα που του είχε δανείσει.

Ο Κωλώτης, εκμεταλλευόμενος την κακή μνήμη του Ροβέρτου, ισχυρίζεται ότι είναι ο επιστάτης της φάρμας και ότι ο ιδιοκτήτης της έχει πεθάνει. Ο Ροβέρτος αρνείται να φύγει από την φάρμα εάν δεν πάρει τα χρήματα του πίσω.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται η θεία της Ασπασίας η Μελισσάνθη, μία ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, που αναζητά την ανιψιά της την οποία στο παρελθόν είχε αποκληρώσει. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και απρόσμενες. Εν τω μεταξύ, η οργή του Χάρου μετά απ’ όλα όσα έχει δει και ακούσει, έχει πλέον καταλαγιάσει και την θέση της παίρνει η αμφιβολία. Αδυνατώντας να πάρει μόνος του μία απόφαση για τη ζωή του Κωλώτη, ζητά τη βοήθεια του ….

Παίζουν:
Βάσω Μπουλογιώργου
Αριστοτέλης Κερασοβίτης
Νίκη Μισιάκα
Ελίζα Ζολώτα
Βασίλης Καραποστόλης
Έλενα Γεωργολιού
Αρχοντούλα Ρόζου

Σκηνοθεσία:
Ελίζα Ζολώτα – Αριστοτέλης Κερασοβίτης

Βοηθός:
Έλενα Γεωργολιού

Φωτογραφία: Στέφανος Γκόγκος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia