Οι πρώτες συναντήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικό Τάκη Θεοδωρικάκο η πρώτη θεσμική συνάντηση του νέου προέδρου και νέου ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019, λίγες ώρες μετά την εκλογή του νέου ΔΣ.
Σε αυτή, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, με σημαντικότερα τη συνεργασία, το πρόγραμμα «ΦΙλόΔημος», τη στελέχωση των μικρών και περιφερειακών δήμων και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας.

– Συνεργασία: Επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να μεταβεί στην επόμενη ημέρα.

– «ΦιλόΔημος»: Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλυσε τις πτυχές του προβλήματος ως προς την υλοποίηση του προγράμματος, διαβεβαιώνοντας πως με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και το νέο πρόγραμμα που δρομολογεί από τον προσεχή Ιανουάριο, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τα ενταγμένα έργα. Για όσα έργα δεν ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα. θα ενταχθούν στα Περιφερειακά και Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

– Στελέχωση: Από την ΚΕΔΕ τέθηκε ως προτεραιότητα η στελέχωση των μικρών και περιφερειακών δήμων για την υλοποίηση των αναγκαίων μελετών. Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι μέσω τεχνικής υποστήριξης που θα παρέχει η ΕΕΤΑΑ, οι μικροί και περιφερειακοί Δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν μελέτες και έργα.

– Ομάδα εργασίας: Αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας ΚΕΔΕ και υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο το νομοσχέδιο που προετοιμάζει το υπουργείο για την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών, θα περιλαμβάνει το ζήτημα διαχωρισμού αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους και Αυτοδιοίκησης αλλά και μεταξύ των Δήμων και Περιφερειών και το νέο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia