ΟΜΗΡΟΣ: Η θεσσαλική εταιρεία που αναπτύσσεται ραγδαία

Η θεσσαλική εταιρεία που αναπτύσσεται ραγδαία, επενδύοντας τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία

Tο σλόγκαν epic tastes from greece, δένει απόλυτα µε το όνοµα, τα ιδανικά, και το όραµα της εταιρείας Όμηρος, της οποίας ο σκοπός είναι να φέρει σε όλο τον κόσµο τις επικές γεύσεις των προϊόντων της.

Και τα καταφέρνει περίφηµα! Φέτος κέρδισε το 2ο βραβείο της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας εξαγωγών Top Greek Export Company 2019 στα Greek Export Awards, όπου επίσης κέρδισε και το bronze βραβείο Top Industrial Export Company. Με εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες η εταιρεία που ίδρυσαν οι αδελφοί Σωκράτης και Γεώργιος Γιαννίτσης πριν από 35 χρόνια, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία, καθώς τη σκυτάλη έχει πάρει η επόµενη γενιά, συνεχίζοντας µε τον ίδιο ζήλο το έργο τους και οδηγώντας την εταιρεία στη σύγχρονη εποχή.

Με συµµετοχή σε κορυφαίες εκθέσεις τροφίµων παγκοσµίως (ANUGA, SIAL, PLMA κ.ά.) και συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες αλυσίδες supermarket και βιοµηχανίες τροφίµων, έχει καθιερωθεί ως µία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιοµηχανίες γάλακτος, µε το σύνολο της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές, εντός και εκτός του ευρωπαϊκού χώρου. Η ΟΜΗΡΟΣ, διατηρώντας την τεχνογνωσία της και δίνοντας έµφαση στη δηµιουργία καινοτόµων προϊόντων, παράγει στις σύγχρονες και άριστα εξοπλισµένες εγκαταστάσεις τη βραβευµένη παραδοσιακή Φέτα ΠΟΠ και άλλα Λευκά Τυριά, καθώς και καινοτόµα προϊόντα όπως τη lacto free και βιολογική φέτα, ώστε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Όλα τα προϊόντα της παράγονται σύµφωνα µε τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα. Εφαρµόζει ολοκληρωµένα συστήµατα ελέγχου (HACCP), τα οποία συνεχώς αναβαθµίζονται. Είναι πιστοποιηµένη για όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, σύµφωνα µε το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 και τα συστήµατα υγιεινής και ασφάλειας τροφίµων BRC και IFS, καθώς επίσης και για την παραγωγή βιολογικών τυροκοµικών προϊόντων.

Ο κύκλος εργασιών στις εξαγωγές της θα ξεπεράσει το 2020 τα 40 εκατοµµύρια. Η εταιρεία έχει δύο εργοστάσια επεξεργασίας γάλακτος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και προµηθεύεται καθηµερινά φρέσκο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα από 1000 και πλέον συνεργαζόµενους Έλληνες αιγοπροβατοτρόφους.

Στο ευρύ δίκτυο των σταθµών γάλακτος που διαθέτει ανά την Ελλάδα (Ξάνθη, Αµύνταιο, Κοζάνη, Λειβαδιά) η εταιρεία πρόσφατα αποφάσισε να επενδύσει και στη δηµιουργία σταθµού γάλακτος στο Αγρίνιο, ώστε να καλύψει τις ανάγκες συλλογής γάλακτος του νοµού Αιτωλοακαρνανίας και της δυτικής Ελλάδας γενικότερα.


Στόχος της εταιρείας είναι η εισκόµιση γάλακτος από την περιοχή, η άριστη συνεργασία µε τους κτηνοτρόφους, η θέσπιση µακροχρόνιας συνεργασίας µαζί τους και η αναβάθµιση της κτηνοτροφίας στην περιοχή. Εντός του 2020, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας προστίθενται 8.500 τ.µ., που θα καλύπτουν τις αυξηµένες ανάγκες παραγωγής, θα υποστηρίζουν την έρευνα και την ανάπτυξηνέων προϊόντων και θα δηµιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Με νέες επενδύσεις 7.000.000 ευρώ, στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής και ο διπλασιασµός των εξαγωγών µέσα στην επόµενη τριετία.

Με σεβασµό στην παράδοση και τις ρίζες της, η εταιρεία επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού γάλακτος σε πάνω από 1.000 επιλεγµένες ελληνικές φάρµες σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Θράκη, Ανατολική, ∆υτική και Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Αττική. Πραγµατοποιεί αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τόσο για τη διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης όσο και για την ευηµερία των ζώων που συµµετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Στόχος της ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, η κυκλοφορία νέων, καινοτόµων και γευστικών προϊόντων, καθώς και η συνεχής αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών µε σκοπό τη µεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

agronews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia