Ομιλία του Θανάση Λιούτα ως εισηγητή επί των 4 νέων νομοσχεδίων του Υπουργείου Εξωτερικών

«Με τις παρούσες συμφωνίες δίνεται ώθηση και για τα δικά μας ελληνικά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία και η φέτα».

Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας σε τέσσερα επιμέρους νομοσχέδια του Υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, με θέμα εμπορικές και αναπτυξιακές Συμφωνίες που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με Τρίτες Χώρες.

Από του Βήματος της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία πραγματοποιήθηκε η σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας για την επεξεργασία των νομοσχεδίων, πριν τα σχέδια νόμου φτάσουν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Θανάσης Λιούτας κατά την εισήγησή του, επεσήμανε ότι πρόκειται για σημαντικές Συμφωνίες που αναδεικνύουν τον αναπτυξιακό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την επιπλέον ανάπτυξη που θα υπάρξει για τα κράτη μέλη.

«Μέσω των Συμφωνιών αυτών η Ένωση δημιουργεί δυναμικές ευκαιρίες για έναν ενεργότερο ρόλο της ίδιας, καθώς και των κρατών μελών της -συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας – σε άλλες χώρες, που έχουν αναπτυξιακή δυναμική».

Ειδική μνεία ο Θανάσης Λιούτας πραγματοποίησε ιδιαιτέρως πάνω στο εξής, ότι με τις κυρούμενες Συμφωνίες προστατεύεται και διευκολύνεται το εμπόριο μιας σειράς από πολλά ελληνικά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία είναι και η φέτα, καθώς και άλλα τυριά της πατρίδας μας. Τα προϊόντα μας με τις Συμφωνίες αυτές μπορούν να απευθυνθούν σε αγορές με συνολικό πληθυσμό άνω των 230 εκ. ανθρώπων.

«Πρόκειται για γεγονός, το οποίο αναδεικνύει τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την εθνική μας πρωτογενή και μεταποιητική παραγωγή, για την ελληνική επιχειρηματικότητα, για τους παραγωγούς μας, τους εργαζόμενους και για τη συνολική ελληνική κοινωνία».

Κλείνοντας την εισήγησή του στην Επιτροπή, η οποία θα συνεχιστεί και κατά την Ολομέλεια τις προσεχείς ημέρες, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι τα οφέλη, τα οποία συνολικά παράγονται είναι πάρα πολύ σημαντικά. «Πρόκειται για εμπορικές σχέσεις μέσω των οποίων και η χώρα μας θα μπορεί να ενισχύει περαιτέρω και δυναμικά τη μεγάλη της εμπορική δραστηριότητα και το μέλλον της πάνω στις εξαγωγές των προϊόντων μας».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia