ΟΧΙ της ΕΛΜΕΤ στο χαρακτηρισμό του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ως Πρότυπου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο Τρικκαίων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΛΜΕΤ, ενάντια στην προοπτική χαρακτηρισμού του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ως Πρότυπου.

Έχοντας τη συμπαράσταση μαθητών και γονέων που αντιδρούν στο χαρακτηρισμό του σχολείου τους ως πρότυπου, τα μέλη του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών τόνισαν οτι διεκδικούν δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλους/ες και ζήτησαν μέσω σχετικού υπομνήματος που κατέθεσαν στο γραφείο του Δημάρχου, να ακουστεί η φωνή τους στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η θέση της ΕΛΜΕΤ:

       Η θέση μας είναι ότι η Πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει δυναμικά όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς βασική αρχή μιας δημοκρατικής Πολιτείας  είναι η ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των νέων σε δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση. Βασική προϋπόθεση είναι και η ουσιαστική και διαρκής επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από τον τύπο σχολείου όπου υπηρετούν. Τα ΕΠΑΛ επιβάλλεται να ενισχυθούν και όχι να κατηγοριοποιηθούν.

Επιμένουμε να διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλους/ες , γι’ αυτό :

  1. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων να μην ακολουθήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ και της ΔΔΕ Τρικάλων, να σεβαστεί την δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του  Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ που είναι αρνητική στην προοπτική χαρακτηρισμού του σχολείου  ως Προτύπου, να λάβει υπόψη  την έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των σχολείων της πόλης μας και να μην προχωρήσει στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.
  2.  Ζητούμε  να δοθεί, στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ και στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων  του 2ου ΕΠΑΛ τόσο το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 18/5 όσο και να παρέμβουμε στη συζήτηση.
  3. Ζητούμε την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
  4. Καλούμε  εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο  την Δευτέρα 17/5 και ώρα 2μ.μ. για να μην χαρακτηριστεί το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ως Πρότυπο.
  5. Προσκαλούμε  τους Συλλόγους Διδασκόντων των προτεινόμενων σχολείων για Πειραματικά και Πρότυπα, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων, α/θμιας και β/θμιας σε ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 19/5 και ώρα 7μ.μ. στον αύλειο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia