Ούτρας για Σαλέ: «Είναι στη χειρότερη κατάσταση, μπαίνουμε στη διαδικασία να το σώσουμε» (βίντεο)

Ιδιαίτερη συζήτηση για την κατάσταση του Σαλέ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου αναπτύχθηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύλης, μετά από εκτός ημερήσιας διάταξης ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Χήρα. Ο πρόεδρος της Μονομετοχικής του Χιονοδρομικού Κώστας Ούτρας, τοποθετήθηκε αναλυτικά επί του θέματος, ανοίγοντας τα χαρτιά της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη του Σαλέ:

«Είναι στη χειρότερη κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται το σαλέ από την ώρα που φτιάχτηκε. Γι’ αυτό μπήκαμε στη διαδικασία, έχουμε πάρει απόφαση, θα αλλαχτεί η σκεπή και θα αλλαχτούν όλα τα μέρη που έχουν σαπίσει, που είναι ξύλινα. Η πρόταση της Μονομετοχικής είναι να βγει για τρία χρόνια σε ενοικίαση καθόλη τη διάρκεια του έτους, όχι όπως το νοικιάζουμε τώρα ανά εξάμηνο, για σεζόν, να είναι για όλο το χρόνο, για τρία έτη, ώστε αυτός που θα το πάρει να είναι για σοβαρή δουλειά και όχι ευκαιριακά για λίγους μήνες και μετά γίνονται καταστροφές. Το βγάζουμε για τρία έτη ώστε όταν αποδεσμευτεί το παλιό το σαλέ να δούμε τι σκοπό έχουμε και πως μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα» ηταν η τοποθέτηση του στελέχους της δημοτική αρχής.

Στη συνέχεια ο κ. Χήρας αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κατατεθεί μια φορά σχέδιο από την δημοτική αρχή για την αξιοποίηση του Σαλέ, τονίζοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να γίνει κόσμημα για το οποίο όλοι να λένε τα καλύτερα λόγια, αφού η παράταξη του θέλει να στηρίξει το χιονοδρομικό για να μην απαξιωθεί.

«Σήμερα μπαίνουμε στη διαδικασία να σώσουμε το σαλέ από τα νερά που βάζει, να μην έχει πρόβλημα καταστροφής του κτιρίου, και να μπούμε στη διαδικασία του σχεδιασμού και του Σαλέ και ολόκληρου του Χιονοδρομικού, το πως θέλουμε να το λειτουργήσουμε από την επόμενη τριετία» υπογράμμισε ο Κώστας Ούτρας. Δείτε χαρακτηριστικό απόσπασμα από το διάλογο τους:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia