Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25: Τα Άγραφα να μείνουν απάτητα βουνά από ανεμογεννήτριες      

Τα Άγραφα να μείνουν απάτητα βουνά από ανεμογεννήτριες.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στην Καζάρμα, σε μία ακόμη κορυφογραμμή η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αιολικής βιομηχανίας και στη Φυλακτή των Αγράφων μέσα από την πορεία και τη συγκέντρωση που θα γίνει, διατρανώνεται η αντίθεση των κατοίκων της περιοχής και των μελών δεκάδων φυσιολατρικών και οικολογικών οργανώσεων της Δυτικής Θεσσαλίας, ενάντια στην πρόσφατη άδεια εγκατάστασης εννέα γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην Καζάρμα ύψους 150μ. η κάθε μία. 

Στις «απάτητες» βουνοκορφές των Αγράφων η κυβέρνηση παίζει ένα ακόμα παιγνίδι εξουσίας ενάντια στη φύση και στο περιβάλλον, αλλά πάντα υπέρ των συμφερόντων των ολιγαρχών της ενέργειας. Έχοντας αρχίσει ήδη την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, που πριν λίγες μέρες πριν διήλθαν και από τους δρόμους των Τρικάλων, από τη θέση «Τύμπανο» της Αργιθέας, η ηγεσία του υπουργείου ενέργειας έχει στοχοποιήσει και τη βουνοκορφή Καζάρμα, ακριβώς πάνω από το μοναδικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα, σχεδιάζοντας την εγκατάσταση εκεί ακόμα ενός αιολικού πάρκου, που θα βιάσει τη φύση, θα κατακρεουργήσει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα καταστρέψει την βιοποικιλότητα του βουνού.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των βουνών μας γίνεται απέναντι και στα επικοινωνιακά ψεύδη της κυβέρνησης που ενέταξε στο πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά», δηλαδή σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται κάθε τεχνική επέμβαση μεταβολής ή αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος των ορεινών περιοχών στο οποίο εντάσσονται, μόλις τα 390 (δηλαδή το 3,76%)  από τα 2.608 τ. χλμ. που καλύπτει η οροσειρά των Αγράφων, γεγονός που αποτελεί κοροϊδία απέναντι στους τοπικούς πληθυσμούς σε μια περιοχή της πατρίδας μας, που παρέμεινε ουσιαστικά απάτητη μέχρι σήμερα γιατί το επέτρεψε η ίδια η γεωμορφολογία της, οι  σκληροτράχηλες πλαγιές της, οι  μοίρες των απότομων υψομετρικών της διαφορών, και όχι φυσικά κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις ακόμα και αυτά τα βουνά ισοπεδώνονται από την κυβέρνηση και τους φίλους της ολιγάρχες της ενέργειας.

Στον Τύμπανο ανέβηκαν ήδη από την Δευτέρα οι ανεμογεννήτριες, στην Καζάρμα έλαβε άδεια εγκατάστασης ένα νέο αιολικό εργοστάσιο, στην Καράβα σχεδιάζονται άλλα δύο εργοστάσια, με εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακριβώς επάνω στην κορυφή της.

Το ΜέΡΑ 25 αποδέχεται και στηρίζει το Ανοιχτό Κάλεσμα των  οργανώσεων SAVE AGRAFA και «Συνέλευση Για Την Υπεράσπιση  Των Βουνών», για να μη μετατραπούν τα Άγραφα σε βιομηχανική ζώνη αιολικών εγκαταστάσεων.

Το ΜέΡΑ 25 ενώνει τις δυνάμεις του με τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τους κατοίκους των Αγράφων και απαιτεί την άμεση παύση των εργασιών στον Τύμπανο και την παύση όλων των διώξεων όσων υπερασπίζονται τα Άγραφα και όλα τα βουνά, όλων όσων είναι ενάντια στην καταστροφή της φύσης.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΖΑΡΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia