Ο Δήμος Μετεώρων στο πρόγραμμα ERASMUS+


Η συμμετοχή του δήμου Μετεώρων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ στην Ιταλία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Τα στελέχη του δήμου παρακολούθησαν και το 2ο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος στις σύγχρονες τεχνολογίες επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας ενώ κατανόησαν τους τρόπους με τους οποίους υλοποιούνται διεθνή σχέδια (projects) προς χρηματοδότηση, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η ανάδειξη των επισκέψιμων σημείων και η βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών του αγροδιατροφικού τομέα.


Το πρόγραμμα περιείχε επίσκεψη και ξενάγηση σε πολύ ενδιαφέροντα και ιστορικά σημεία της περιφέρειας Umbria, όπως σε αξιόλογες παραγωγικές μονάδες, οινοποιεία, μουσεία, παραδοσιακές βιοτεχνίες με επίκεντρο την πόλη Bevagna στην οποία μας συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η αποστολή έγινε αποδεκτή στο Δημαρχείο, από την Δήμαρχο όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις από τις οποίες προέκυψε αμοιβαίο ενδιαφέρον για μελλοντική συνεργασία των δύο δήμων σε θέματα που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων συμμετοχής από τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού φορέα στην πόλη Foligno.
Κατά την επιστροφή, οι καταρτιζόμενοι πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο, τον οποίο ενημέρωσαν για τη ροή των εργασιών και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, μεταβιβάζοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις προοπτικές συνεργασίας με δήμους και φορείς που προέκυψαν επαφές.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Αλέκος Θεόδωρος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia