Ο Δήμος Πύλης τίμησε την 28η Οκτωβρίου 1940 (Εικόνες & Βίντεο)

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος στην έδρα του Δήμου Πύλης η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην κατάμεστη από κόσμο Τρικάλων – Πύλης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου Πύλης Πλήθος. Μεγάλοι και μικροί χειροκρότησαν τους μαθητές που παρέλασαν αγέρωχα τιμώντας το ΟΧΙ απέναντι στην ιταλική εισβολή στην πατρίδα.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγ. Βησσαρίωνος, παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων και μαθητών.

Η ομιλία για το νόημα της ημέρας έγινε από τον καθηγητή – φιλόλογο Απόστολο Μπλέτσα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης, από το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, φορείς του Δήμου Πύλης και μαθητές.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος  Κλάδης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημήτριος Κατασαρός.

Απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του έπους του 1940 καταθέτοντας στεφάνια ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο Θανάσης Λιούτας, βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δήμητρα Νάτσινα, ο Θανάσης Μπαλατσούκας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύλης Βασίλης Κανέλλας, ο Διοικητής του Α.Τ Πύλης Χρήστος Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης Γιώργος Καραχάλιος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τζιωρτζιώτης, εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, ο Ηλίας Τσιαούσης, Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Γιάννης Κουτσονάσιος Διευθυντής του Κ.Υ. Πύλης, ο Βασίλειος Δραγούτσος, εκ μέρους της τοπικής Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Αλέξανδρος Αραπογιάννης, εκ μέρους της τοπικής ΝΔ, ο Βλησσάρης Παππάς, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Πύλης, Παναγιώτης Μπλετσογιάννης, γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, ο Αχιλλέας Γκουγκουμάτης πρόεδρος των ΕΒΕ Γόμφων και μαθητές σχολείων της περιοχής.


Παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Χήρας, ο επικεφαλής της ελάσσονος Βαλάντης Τσιούτσιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης Ανδρέας Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης Θανάσης Μανούρας.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Πύλη:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia