«Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» μια χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση από τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ παρουσίασαν, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Μύλου των Ξωτικών, την μουσικοθεατρική παράσταση της ιστορίας του Καρυοθραύστη  «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια».  Η ιστορία αποτελεί ένα πάντρεμα του παραμυθιού του Καρυοθραύστη με την σύγχρονη κινηματογραφική ματιά της ιστορίας των βασιλείων.

 Μικρά και μεγάλα παιδιά έλαμψαν επάνω στη σκηνή του μύλου, ξεχωρίζοντας με την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το ταλέντο τους μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και κατάφεραν να ενθουσίασαν όχι μόνο τους γονείς, συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν εκεί για να τους παρακολουθήσουν αλλά και χιλιάδες επισκέπτες που τους έβλεπαν για πρώτη φορά επάνω στη σκηνή.

 Η ιστορία του Καρυοθραύστη ξεκινά μια παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όταν ο νονός της  Κλάρας της χαρίζει έναν Καρυοθραύστη, για να της θυμίζει την αγαπημένη της μητέρα που είχε χάσει πριν λίγο καιρό. Η Κλάρα ενθουσιασμένη με τον καρυοθραύστη, σηκώνεται από το κρεβάτι της και χωρίς να την καταλάβει κανείς φτάνει στο σαλόνι όπου εκεί έρχεται αντιμέτωπη με ένα στρατό ποντικών. Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει και σώζει την Κλάρα από τα νύχια των ποντικών.

 Εκεί της αποκαλύπτει τον λόγο της επίθεσης των ποντικών, το φανταστικό κόσμο που είχε δημιουργήσει η μητέρα της πριν χρόνια αλλά και τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετώπιζε από τα μοχθηρά σχέδια της Μητέρας Τζίντζερ. Η Κλάρα καλείται να σώζει τα βασίλεια μετά το χαμό της αγαπημένης μητέρας και βασίλισσας, έχοντας στο πλευρό της την πολύτιμη βοήθεια του ευγενή και πιστού στα καθήκοντα του στρατιώτη.

 Λουλούδια, χιονονιφάδες και ζαχαρωτά θα βρεθούν στο δρόμο τους μέχρι το τέταρτο βασίλειο και τη μάχη με τη Μητέρα Τζίντζερ. Στην επιστροφή της όμως όλα ανατρέπονται. Η καλή και γλυκιά Ζαχαρένια αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και τα  μοχθηρά σχέδια της ενώ η Μητέρα Τζίντζερ είναι εκείνη που τελικά βοηθά την Κλάρα να σώσει τα βασίλεια.  Παρά τις υποκινούμενες προσπάθειες της Ζαχαρένιας να πάρει αυτό που θέλει με κάθε κόστος, η θέληση, η γενναιοδωρία και η καλοσύνη της Κλάρας είναι αυτές που στο τέλος σώζουν τον κόσμο του Καρυοθραύστη από την καταστροφή.  

Στο ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ έχοντας πάντα ως πρωταρχική μέριμνα τις ανάγκες του παιδιού για μια ολόπλευρη ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του, την καλλιέργεια αξιών,  του σεβασμού και της ενσυναίσθησης, προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργούμε με  τον πιο δημιουργικό τρόπο τις κατάλληλες συνθήκες μέσα από το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Παρά τις υποκινούμενες προσπάθειες της Ζαχαρένιες να κερδίσει αυτό που θέλει, η θέληση, η καλοσύνη και η αλήθεια της Κλάρας είναι αυτές που ζώσουν τον μαγικό κόσμου του Καρυοθραύστη.   

 Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν όλα τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, υπεύθυνη της παράστασης ήταν η Βασιλική Κοντούρη, υπεύθυνη του χορού ήταν η Χριστίνα Ρεντζιλά και υπεύθυνη της ορχήστρας και της  χορωδίας η Λιάνα Μήνια, συντελεστές της παράστασης ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Η διεύθυνση και το προσωπικό των «ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ» σας εύχονται…  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!     

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia