Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

-Γιατί είστε εδώ; Ανακράζει ο περαστικός τα τριάντα και πάνω πιτσιρίκια, που παίζουν στο προαύλιο του κεντρικού δημοτικού σχολείου της πόλης ή είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και παίζουν με τα «απαγορευμένα» κινητά τους. Τα μικρά ανασηκώνουν τους ώμους και συνεχίζουν αδιάφορα το παιχνίδι τους. Άλλωστε έχουν πρόωρες διακοπές, όπως τους εξήγησαν οι γονείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν στη δουλειά τους ή στα υπέροχα καφέ. 

-Αλίμονό μας! Ψιθύριζε το περαστικό ηλικιωμένο ζευγάρι, που έσερνε με καμάρι το βρεφικό καρότσι, μέσα ήταν το πολύτιμο εγγόνι, δώρο της νύφης, πρώτη φορά στους δεκαοκτώ μήνες,  που έβγαλαν για βόλτα, μια μέρα πριν την «Δεξιά» απαγόρευση, όπως διατεινόταν ο μπάρμπα Γιώργος, ωρυόμενος για το κλείσιμο του καφενείου. Εκεί μαζί με το ταύλι και το τσίπουρο έβρισκε τη νιότη του προπαγανδίζοντας της ιδέες του πριν το μεσημέρι, που θα γύριζε για την δικαιωματική τρίωρη μεσημεριανή σιέστα, ευαγγέλιο για τους αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

-Έλα στην Αθήνα πατέρα! Του τηλεφώνησε η κόρη, μόνιμη κάτοικος της Πολιτείας και των ψαγμένων κλαμπ των βορείων προαστίων. – Θα σε πάω παραλία για μπάνιο Μαρτιανό και τσίπουρο άνευ, όπως σου αρέσει! Το βράδυ στο διάγγελμά του ο Μητσοτάκης έκλεισε και τις παραλίες μαζί με τα χιονοδρομικά! – Δεν ξανάγινε! Μονολογούσε ο μπαρμπα Γιώργος.

-Ακριβώς! Δεν ξανάγινε! Φώναζε με πηχυαίους τίτλους η εφημερίδα των Ακροδεξιών Παλαιοημερολογιτών και Χιλιαστών, υποτίθεται αναγνωστών της Βίβλου, όπου με 72άρια στοιχεία ανακοίνωνε στην πρώτη σελίδα την επικείμενη μάχη με τον «Αρμαγεδδώνα» αναφερόμενη στο έκτο κεφάλαιο της Αποκάλυψης για την έλευση της Πανδημίας καβάλα στον «κορωνο-ίππο»! (… καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ Ἅδης ἠκολούθει μετ᾿ αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς… καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ οἱ μεγιστᾶνες καὶ οἱ χιλίαρχοι καὶ οἱ πλούσιοι καὶ οἱ ἰσχυροὶ καὶ πᾶς δοῦλος καὶ ἐλεύθερος ἔκρυψαν ἑαυτοὺς εἰς τὰ σπήλαια καὶ εἰς τὰς πέτρας τῶν ὀρέων,…). Έτσι η ακραία φυλλάδα προωθεί και την κοινωνική της ευαισθησία «βασιζόμενη» στον Χριστιανικό Λόγο, όπως την βολεύει… Στην παραπληροφόρηση κυριαρχεί ο συνθηματικός λόγος.

Ο συνθηματικός λόγος διαγράφει την ιστορία και σταματάει στο τώρα. Έχουν προηγηθεί αμέτρητες καταστροφές ως αποτελέσματα επιδημιών, τον 10ο, τον 15ο, τον 19ο αιώνα, το 1918 με την «Ισπανική Γρίππη» και είκοσι εκατομμύρια νεκρούς συν έντεκα εκατομμύρια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τα πενήντα πέντε εκατομμύρια του Β΄ Παγκοσμίου δεν χωράνε συζήτηση, είναι αμελητέα … απώλεια! 

-Είναι η ώρα του Παγκόσμιου Διευθυντηρίου χαμογελούσε η Αγλαΐα, πιστή οπαδός των συνομωσιολογικών θεωριών, πρώην δεξιά και τώρα με τον Βελόπουλο και τις κηραλοιφές του, μεγάλη η χάρη του! –Επιτέλους συμβαίνει, όχι που δεν με πίστευαν! Ιδιοκτήτρια ενός μικρού καφέ της γειτονιάς η Αγλαΐα, το είχε ανοιχτό ακόμα και το Σάββατο, παρά την Απαγόρευση, για να συλληφθεί και να εκφράσει με στόμφο την «Πίστη» της στους έγκλειστους πίσω από τα σίδερα. Βέβαια για να είμαστε κάπως δίκαιοι απέναντί της, έχει μόνο απώλειες από την έλευση του Ιού του Ανθρώπου και πρέπει να πληρώσει όλα όσα «τρέχουν». Τι να κάνει; Το ‘ριξε και πάλι στις πασιέντζες του Μέλλοντος!

Πηγαίνοντάς της τσιγάρα μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο, ψέλισσα: -Αγλαΐα φαντάσου ότι, εάν υπάρξει μια κοινή κυβέρνηση για όλους μας, τέρμα τα σύνορα, τέρμα ο Ερντογάν, τέρμα οι γκρίζοι λύκοι, τέρμα η απειλή του Ισλάμ… μόνο Ειρήνη και Ταξίδια σε όλον τον κόσμο!

 -Και η ελευθερία; Ρώτησε. Λούφαξα, της έδωσα τα τσιγάρα, ένα φρέντο εσπρέσσο, τρεις τσίχλες και αποχώρησα με την ουρά στα σκέλια.

Κάτι τέτοιο θα είχαν στο μυαλό τους οι Ούνα Φάτσα – Ούνα Ράτσα – ή το αντίθετο – και μέχρι να αποτελέσουν μοναδικό Ευρωπαϊκό φαινόμενο, οι έξω καρδιά γείτονές μας έφτασαν σχεδόν τους δύο χιλιάδες νεκρούς! Οι Ιταλοί έκαναν χρήση όλων των δικαιωμάτων της ελευθερίας, όχι που δεν θα ‘καναν! Τώρα τραγουδάνε από τις πολυκατοικίες, για να τους γράψει η Ιστορία…

Ο άλλος, ο αγαπημένος γείτονάς μας, έχει έξι κρούσματα, μηδέν θανάτους. –Λες; Δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα, κάνει ελέγχους; Αναρωτιέται ο μικρός.-Πάμε Τουρκία μπαμπά, να σωθούμε, πετάγεται η μικρή από το πουθενά!

Το βράδυ μετά το χειροκρότημα των συμπολιτών μου προς τους ανθρώπους του συστήματος Υγείας είδα στην τηλεόραση την πράξη της Ελευθερίας: Χιλιάδες μεταέφηβοι νέοι συνωστίζονταν στα υπαίθρια μπαράκια της Θεσσαλονίκης για το πολυπόθητο κοκτέιλ τους. Χιλιάδες συμπολίτες της δεύτερης και τρίτης ηλικίας σπρωχνόντουσαν για μια θέση στο ταμείο των Σούπερ Μάρκετ κάνοντας πράξη τις κυβερνητικές οδηγίες για μη συνωστισμό… ενώ βγήκαν για να ξεσκάσουν στους πρόποδες της Πάρνηθας και τα Βασιλικά Ανάκτορα. Αθάνατοι…

ΑΔΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia