Ο Κώστας Σκρέκας συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια κατασκευής της νέας Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για τα Βαλκάνια»

Στην τελετή έναρξης υλοποίησης της νέας Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε σήμερα ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μια από τις αποδοτικότερες και πιο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ. Για την κατασκευή της θα απασχοληθούν 800 άτομα, ενώ για τη λειτουργία της θα δημιουργηθούν 100 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, πρόκειται για μια μονάδα με μειωμένες εκπομπές CO2, 15% τον χρόνο, αλλά και μειωμένη κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 23%, σε σχέση με τις υφιστάμενες.

«Η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν ακόμη ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών της Κυβέρνησης μας για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας μας ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τον εξαγωγικό ρόλο της Ελλάδας προς τις γειτονικές χώρες, καθώς συνδέεται με άλλες πολύ σημαντικές ενεργειακές υποδομές της περιοχής», επισήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τα τελευταία χρόνια, αναβαθμίζεται γεω-ενεργειακά και μετατρέπεται σε ένα σημαντικό ενεργειακό σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας, Βαλκανίων και Μεσογείου, έναν ενεργειακό κόμβο για την ασφάλεια τροφοδοσίας της Ελλάδας, των Βαλκανίων αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κλείνοντας, ο Τρικαλινός Υπουργός ανέφερε: «Με γρήγορα αλλά σταθερά βήματα, με όραμα αλλά και ρεαλισμό, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετατρέπει την Ελλάδα σε βασικό πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για τα Βαλκάνια αλλά και σε πύλη εισόδου για τη μεταφορά ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia