Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων λιτάνευσε την κάρα του αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της Καλαμπάκας για απαλλαγή από τον κορονοϊό

Με την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Χαραλάμπους ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στην Καλαμπάκα οι διήμερες θρησκευτικές ακολουθίες για την εορτή του αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο, υποδέχτηκαν στα προπύλαια του ιερού μητροπολιτικού ναού αγίου Βησσαρίωνος το ιερό αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην ιερά μονή αγίου Στεφάνου Μετεώρων και για αυτό προκειμένου να προφυλαχθεί εξέρχεται από το μοναστήρι μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

“Σήμερα έχουμε μεγάλη ευλογία αφού ανάμεσά μας βρίσκεται η τιμία κάρα του αγίου Χαραλάμπους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και την ειδική παράκληση που τελέστηκε προς τιμήν του αγίου και πρόσθεσε πως “είναι αμέτρητα τα θαύματα που επιτελεί αφού έχει το χάρισμα από το Θεό να διώχνει και να εξαφανίζει όλες τις μολυσματικές ασθένειες. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, έχουμε και εμείς αυτή την ανάγκη, ώστε o άγιος να μας προφυλάξει από τον μολυσματικό αυτό ιό που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα”.

Ο μητροπολίτης Σταγών, αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ηγουμένη και τις αδελφές της μονής του αγίου Στεφάνου για τη μεγάλη αυτή ευλογία της κομίσεως της τιμίας κάρας του αγίου στην πόλη της Καλαμπάκας, έκλεισε ευχόμενος “ο Θεός να σας το ανταποδίδει με πνευματική και σωματική υγεία και με όλα τα ουράνια αγαθά”.

Για την γρήγορη απαλλαγή μας από την πανδημία του κορονοϊού και θέλοντας παράλληλα να ευλογήσει όλους τους πιστούς της επαρχίας του, ο κ. Θεόκλητος στη συνέχεια κρατώντας στα χέρια του τη θαυματουργό κάρα του αγίου Χαραλάμπους, λιτάνευσε μόνος το ιερό λείψανο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με το αυτοκίνητο της μητρόπολης.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία της μοναχής Θεοτέκνης, η κάρα του αγίου Χαραλάμπους που θεωρείται ο προστάτης των ασθενών με λοιμώδη νοσήματα, δωρήθηκε στη μονή του αγίου Στεφάνου από τον ηγεμόνα της Βλαχίας γύρω στο 1412.

orthodoxia.info

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia