Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου: 8 Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας.

8 Μαρτίου.
Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας.

Οι γυναίκες γιορτάζουν κάθε μέρα.!!

Γυναίκα, ένα μεγάλο κεφάλαιο, με μια μεγάλη ιστορία.Αγώνες και θυσίες υπέρ των δικαιωμάτων για αναγνώριση του ρόλου τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Η γυναίκα μπορεί να συνδυάζει ρόλους. Να είναι μητέρα, σύζυγος, κόρη, φίλη, εργαζόμενη, σύντροφος, πολιτικός, συνδικαλίστρια. Είναι το πρόσωπο που μπορεί να υπηρετήσει πολλούς ρόλους επάξια ανεξαρτήτως των όποιων συνθηκών.
Ζει και υπάρχει για να προσφέρει απλόχερα κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Μπορεί να διεκπεραιώσει δυο και τρεις εργασίες ταυτόχρονα, μπορεί να εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ, να φροντίζει τα παιδιά, τον σύζυγο, το σπίτι και να είναι ακούραστη με την καθημερινότητα. Γι’ αυτήν είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου.
Ωστόσο, πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο μια φορά τον χρόνο; Ασφαλώς και όχι. Η γυναίκα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης καθημερινά και όχι την ημέρα που είναι η γιορτή της. Πρέπει να αμείβεται ισάξια με τους άνδρες για την εργασία που προσφέρει και να μην υπάρχει διάκριση λόγω του φύλου. Πρέπει να ακούγεται, να λαμβάνει αποφάσεις και να μην υπάρχει ανισότητα… Η γυναίκα ξέρει και απαιτεί αλλά και διεκδικεί τον σεβασμό και την αναγνώριση των δικαιωμάτων της.

Η βία, η πορνεία, η κακοποίηση, η παρενόχληση, η ομηρία, οι δολοφονίες, οι βιασμοί δεν σταμάτησαν ποτέ σε βάρος των γυναικών.,απόδειξη τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βλέπουν το φως τα τελευταία χρόνια ..(17 γυναιοκτονιες το 2021 )
Κάποιες δεν ξέχασαν ποτέ, κάποιες κατήγγειλαν, άλλες βρήκαν τη δύναμη και μίλησαν και κάποιες μιλούν εκ μέρους του συνόλου των γυναικών.

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι απλώς μια καλή ευκαιρία να υποκλιθούμε με σεβασμό σε αυτές τις μορφές που παλεύουν και κυνηγούν τα όνειρά τους.

Να αφιερώσουμε λοιπόν αυτή τη μέρα …σ αυτές που φύγανε..και σ αυτές τις γυναίκες που αγωνιζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Στις γυναίκες ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ που στάθηκαν απέναντι στον αόρατο εχθρό με πείσμα,δύναμη,αντοχή και τον κέρδισαν ..!!!
Στις γυναίκες συναδέλφους νοσηλεύτριες , καθαρίστριες,τραπεζοκόμους,φυλακες ,που παλεύουν για την δουλειά τους με θάρρος ,διεκδικώντας αυτό που τους ανήκει.!!!

Ο.Μ.Συριζα Νοσοκομείου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia