Ο Ο.Π.Ο.Π. στην Τριγγία 2.204μ.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης πραγματοποίησε ακόμα μια δράση με αφετηρία το Δημαρχείο της Πύλης και προορισμό την Κρανία Ασπροποτάμου, σε υψόμετρο 1.150μ μέσα σε ένα καταπράσινο χωριό στην καρδιά της κεντρικής Πίνδου.

Πρόκειται για ένα ορεινό συγκρότημα που χωρίζεται, από την οροσειρά της Νεράιδας, το ρέμα Σκάλες και Κατουνίτσα και ενώνεται στον αυχένα με Γκολέμη. Από τον Κόζιακα, την Τριγγία, την χωρίζει το Κλεινοβίτικο ρέμα  και το ρέμα Σκληνασίωτικο την χωρίζει από την Μοράβα όπου ενώνεται στη θέση Κιάτρα Μπράτσα…..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τριγγία περιλαμβάνεται από ένα σύμπλεγμα χωριών. Από αυτά ξεχωρίζουν η Κρανιά, το Παλαιοχώρι και ο Κλεινοβός (Κλεινός) όπου αποτελούν και αφετηρίες των μονοπατιών που οδηγούν στην κορυφή του βουνού..

Αφήνοντας πίσω μας την Κρανιά πήραμε και τον δρόμο προς την κορυφή 2.204μ με οδηγό κυρίως την καρδιά μας,  την εμπειρία μας και σύνοδο ένα  GPS…..( και αυτό γιατί για λόγους προσωπικούς, οι οδηγοί της δράσης απουσιάζανε) 

Με βάση όλα τα στοιχεία που είχαμε, ακολουθήσαμε από πολύ νωρίς το ανηφορικό, αρκετά  καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα στο καταπράσινο Ελατοδάσος.

Ο κυρίαρχος του δάσους, τα Έλατα ενώ στα χαμηλότερα σημεία κυριαρχούν διάφορα πλατύφυλλα  λόγω των ρεμάτων.

Βγαίνοντας στο αλπικό σημείο χάνεται το μάτι σου στην απέραντη ομορφιά, περιοχή ιδανική για βόσκηση αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Και μετά το σύντομο διάλειμμα μας στο αλπικό σημείο και την κουβέντα μας για τα πανέμορφα βουνά μας… ήρθαν πάλι στο νου εικόνες ασχήμιας και καταστροφής για αυτά! Γραφικοί ίσως αλλά θα το λέμε  Save The ⛰ Mountains!

Ξεκινήσαμε  όμως για την κορυφή και τα συναισθήματα δεν περιγράφονται…Και η τρέλα της ομάδας για περιπέτεια τεράστια…. Αυτό γιατί στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής επιλέξαμε το δύσκολο σημείο ανάβασης προς την κορυφή….

Και αφού περάσαμε όλη την κορυφο-γραμμή φτάσαμε στην Τριγγία και στα 2.204μ. υψόμετρο.

Άξιζε …..άξιζε.!!!  Οι καιρικές συνθήκες ιδανικές,  η απίστευτη Θέα….. μοναδική!

Άγραφα-Τζουμερκα-Κακαρδιτσα-Περιστερι-Χαλικοβουνο-Νεράιδα-Αυγό-Κόζιακας-Μετεωρα και ο Θεός όλων ο Δίας του Ολύμπου!

Περίπου μια ώρα χαζεύαμε τα βουνά και τις κορυφές τους και σιγά σιγά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Η μέρα μας έκλεισε πολύ όμορφα γευματίζοντας  στο La Korno στην Κρανιά όπου και τους ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης να συγχαρούμε και να καλωσορίσουμε τα τρία νέα μέλη της ομάδας τον Ιωάννη την Μαρία και την Ουρανία ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη δράση!

Για τον ΟΠΟΠ

Κατερίνα Θέμελη-Τσαντίλα

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia