Ο Σωτήρης Μπλέτσας τίμησε την γενοκτονία των Ποντίων

Ο λαός δεν ξεχνά και δεν πρέπει να ξεχνά γεγονότα όπως αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων, που σήμερα για τα Τρίκαλα ήταν ημέρα μνήμης.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», τελέστηκε στην Πλατεία Συνοικισμού (Μικράς Ασίας), Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, παρουσία αγήματος της ΣΜΥ και της Φιλαρμονικής του Δήμου όπου το παρών έδωσε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Μπλέτσας.

Ο κ. Μπλέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πέρασαν 104 χρόνια από τότε που οι Έλληνες του Μικρασιατικού Πόντου βίωσαν μία από τις αγριότερες σφαγές του 20ου αιώνα. Τότε που το καθεστώς του Κεμάλ Αττατούρκ οδήγησε στον αφανισμό 353.000 Έλληνες είναι από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Σφαγές, απίστευτες θηριωδίες και βασανιστήρια από τους Νεότουρκους, οδήγησαν στο χαμό χιλιάδες και όσοι γλίτωσαν, αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Κι όπου κατάφεραν να ριζώσουν, συνέβαλαν ουσιαστικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή, με σκληρή δουλειά και κυρίως με μεγάλα ψυχικά αποθέματα.

Διατηρούμε τη μνήμη μας άσβεστη και αποτίουμε φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους και εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο από τις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο!»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia