Ο Σύλλογος Νέων Πηγής αναπαλαίωσε το μνημείο πεσόντων

Αγαπητοί συγχωριανοί/συγχωριανές, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας,
Ο Σύλλογος μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το πρώτο του έργο στο χωριό μας. Την ανάπλαση και αναπαλαίωση του μνημείου πεσόντων αγωνιστών του χωριού μας.

Με μεράκι, όρεξη και προπαντός με σεβασμό προς την ιστορικότητα του χώρου, ο Σύλλογος μας προχώρησε στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου και την ανάδειξη του ως έναν χώρο τιμής και δόξας των τιμημένων αγωνιστών που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Εν μέσω της δύσκολής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορονοίου, και ενόψει της χθεσινής εθνικής επετείου ο Σύλλογος Νέων Πηγής θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους μας, μέσα από την υλοποίηση του εν λόγο έργου, την ανάγκη για την διατήρηση της εθνικής μνήμης και την διάσωση και διαφύλαξη της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας.


Η ιστορική έρευνα που διενεργεί ο Σύλλογος μας για την ανεύρεση των πεσόντων αγωνιστών με καταγωγή από το χωριό μας συνεχίζεται και πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί. Η έξαρση του κορονοιού και η λήψη μέτρων για την εξάλειψη της πανδημίας στη χώρα μας, δυστυχώς δε μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση αφιερωμένοι στους αγωνιστές του χωριού μας.
Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και σας ανακοινώνουμε ότι όταν οι συγκυρίες το επιτρέψουν ο Σύλλογος μας θα είναι στην ευχάριστοι θέση να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα όπως τους αξίζει !


Η Μεγάλη Πουλιάνα «γέννησε» ήρωες και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό, συνεπώς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε την μνήμη τους όπως τους αρμόζει.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia