Ο Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων στη Μάλαγα της Ισπανίας

Tο 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων οργάνωσε διακρατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης Erasmus+ KA1 στη Μάλαγα της Ισπανίας από 28 Μαρτίου 2022 έως 9 Μαϊου 2022.

15 μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ : Η ελληνική γεωργική επιχειρηματικότητα προσαρμοσμένη στο διεθνές , νέο και ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν και καταρτίστηκαν σε σύγχρονες , καινοτόμες γεωργικές επιχειρήσεις κάθετης ολοκλήρωσης (οίνου, γάλακτος, ελαιολάδου, μπύρας, φρούτων), προκειμένου να εξελίξουν την αρχική τους εκπαίδευση στο σχολείο και να αναπτύξουν καινοτόμες δεξιότητες που αφορούν όχι μόνο την παραγωγή , την επεξεργασία και τυποποίηση γεωργικών προϊόντων αλλά και την απόκτηση επαγγελματικών γνώσεων και ικανοτήτων μάρκετινγκ. Δεξιότητες που θα αποτελέσουν κλειδί για την επαγγελματική τους εξέλιξη και θα τους οδηγήσουν σε επαγγελματικές δραστηριότητες άμεσα συνδεδεμένες με τις ανάγκες μιας ευρωπαϊκής γεωργικής ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες επεξεργάστηκαν ένα νέο μοντέλο καλής πρακτικής στη σχέση Γεωργίας και Περιβάλλοντος μέσα από παραγωγικές διαδικασίες και διαχείρισης αποβλήτων , καταρτιζόμενοι σε καθετοποιημένες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν ανάλογα μοντέλα.

Η κατάρτιση των μαθητών σε χώρους εργασίας σε μια άλλη χώρα της Ε.Ε. διεύρυνε την οπτική τους για τη Σύγχρονη Επιχειρηματική Γεωργία .

«FábricadeCervezaVictoria»Ζυθοποιϊα στην οποία παράγεται η φημισμένη μπύρα  Victoria.

«Bodegas Hermanos Gross» – Αμπελώνας και Οινοποιείο. Η επιχείρηση πρωτοεμφανίστηκε το 2007, και είναι γνωστή ως  παραδοσιακή, που τη χαρακτηρίζει η καινοτομία  και οι σύγχρονες μέθοδοι εμπορίας και διαφήμισης των προϊόντων της.

IMG_20220401_121108.jpg
«Molino del Hortelano» – Ελαιουργείο 
Η επιχείρηση λειτουργεί καθετοποιημένα καθώς καλλιεργεί τον δικό της ελαιώνα, παράγει, συσκευάζει και πουλά Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Χρυσό Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου NYIOOC 2021.

«El Pastor del Valle» – Τυροκομείο  

Καθετοποιημένη επιχείρηση αφού η πρώτη ύλη, το γάλα, προέρχεται από κατσίκες από τη φάρμα της και η συσκευασία καθώς επίσης και η εμπορία των προϊόντων της πραγματοποιείται από  την ίδια την επιχείρηση.

«TROPS» – Παραγωγή –Τυποποίηση – Συσκευασία και Εμπορία Τροπικών Φρούτων

Ως επιχείρηση κάθετης ολοκλήρωσης διαθέτει εγκαταστάσεις  εξοπλισμένες  με τεχνολογία σε όλα τα στάδια παραγωγής, τυποποίησης , συσκευασίας , αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της. Λειτουργεί  σε οικολογικό καθεστώς.

Museo del Vino-Malaga

Μουσείο κρασιού

«El Colmenero»

Το αρτοποιείο του El Colmenero de Alhaurín ιδρύθηκε το 1918.Είναι πρόδρομος ψωμιού χωρίς γλουτένη και πλήθος αρτοσκευσμάτων ολικής αλέσεως.

«Mercado de Atarazanas»

Η κεντρική αγορά της Μάλαγα. Μια επανάσταση εποχιακών χρωμάτων, γεύσεων και οσμών. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και είναι επίσης ένα όμορφο κτίριο, με κομψό σκελετό σιδήρου και γυαλιού, καμάρες Mudéjar και ένα υπέροχο παράθυρο από βιτρό.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο πολιτιστικές επισκέψεις. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στη Σεβίλη, την καλλιτεχνική, πολιτιστική, και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας. Oι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο βρίσκεται ο μεγαλύτερος Καθεδρικός ναός στον κόσμο, στη συνοικία Santa Cruz και στη Plaza de España μίας εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, εντυπωσιακού μεγέθους και χρώματος πλατεία.

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τα παλάτια Αλάμπρα (η επιτομή της ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα) και Χενεραλίφι (με τους υπέροχους κήπους) τα οποία βρίσκονται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.




Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia