Ο τρικαλινός Χρήστος Παλιούρας που εκτρέφει βουβάλια!

Σε έκταση εκατονταδων στρεμμάτων στο Δενδροχώρι Τρικάλων βρίσκεται η φάρμα του Χρήστου Παλιούρα με περισσότερα από 120 βουβάλια!!!Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα εκτροφής του ελληνικού νεροβούβαλου και παραγωγής προϊόντων βουβαλισιου κρέατος σε έκταση 2000 στρεμμάτων στις πλαγιές του Κοζιακα. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 2012.

Μέσα σε αυτό το διάστημα η μονάδα αναπτύσεται με γρήγορους ρυθμούς και η δυναμικότητα της συνεχώς αυξάνεται. Στόχος της επιχείρησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικότητας της και η ανάπτυξη δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι συνεργάτες της επιχείρησης είναι κρεοπωλείαεστιατόρια και καταστήματα ντελικατέσεν.

Οι νεροβούβαλοι ζουν και μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες. Δεν μπορούν να ζήσουν σε αιχμαλωσία για αυτό και δεν σταβλίζονται αλλά είναι πάντα ελευθέρας βοσκής χωρίς να τους χορηγούνται ορμόνες, φάρμακα ή αντιβιοτικά. Θεωρούνται υδρόβια ζώα καθώς αγαπούν ιδιαίτερα το νερό και την λάσπη που τα προστατεύει από τα έντομα. Και όπως αποκαλύπτουν οι κτηνοτρόφοι που ασχολούνται με την εκτροφή των βούβαλων, αγαπούν πολύ τον άνθρωπο και δένονται μαζί του . Είναι ζώα υγιή, ανθεκτικά και ευπροσάρμοστα.

Το βουβαλίσιο κρέας όπως και το γάλα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα κοινά βοοειδή. Από την άλλη η περιεκτικότητα του βουβαλίσιου κρέατος σε λίπος είναι η χαμηλότερη όλων των ζώων.

Η κύρια παραγωγή της μονάδας είναι το λουκάνικο, η βραστή πάριζα καθώς και το νωπό βουβαλίσιο κρέας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia