Πέταλο Μαλιακού: 17 χρόνια από το τραγικό τροχαίο με τους 7 νεκρούς μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας

Το ημερολόγιο έγραφε Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004 και το ρολόι έδειχνε 9.50 το πρωί.

Σχολικό λεωφορείο μεταφέρει 37 μαθητές και τέσσερις καθηγητές του λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα. Παιδιά και καθηγητές πηγαίνουν στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν τους παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το λεωφορείο φτάνει στο πέταλο του Μαλιακού. Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βρίσκεται μια νταλίκα, που μεταφέρει υαλοπίνακες.

Ξαφνικά, ο οδηγός, της λόγω μετατόπισης του φορτίου, χάνει τον έλεγχο του οχήματος, περνά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Η σύγκρουση είναι τόσο σφοδρή ώστε το λεωφορείο με τους μαθητές ανατρέπεται.

Επτά μαθητές βρίσκουν ακαριαίο θάνατο. Πρόκειται για τους: Μπουραζέλη Χρήστο, Λίτσιου Αικατερίνη, Καλύβα Στεφανία, Τέλλιο Κωνσταντίνο, Σαράφη Ευγενία, Οικονομούλα Απόστολο, και Καματσέλο Ιωάννη.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και όλη η Ελλάδα θρηνεί. Ανείπωτη θλίψη στα χωριά της Φαρκαδόνας, του Διασέλου, του Ζάρκου και του Γριζάνου όπου διαδραματιζόταν σπαρακτικές εικόνες.

Αντίστοιχες εικόνες διαδραματίζονται μετά στις κηδείες. Γονείς, αδέλφια και παππούδες γαντζώνονταν στα επτά λευκά φερέτρα των 15χρονων αγγελουδιών. Οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, ενώ φίλοι συμμαθητές και συγχωριανοί αποχαιρετούσαν τους μαθητές.

thetoc.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia