Πανέμορφες Λαζαρίνες κατέκλυσαν το δημαρχείο Πύλης

Οι  Λαζαρίνες  ομόρφυναν για μία ακόμα φορά τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης με την παρουσία τους και τα πανέμορφα στολισμένα πασχαλινά καλαθάκια τους, μετά από την διετή απουσία λόγω του Govid 19, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Δήμου Πύλης, με την συγκατάθεση των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και των διδασκάλων του Δήμου Πύλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 12..00 στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης.

Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας τα εξής.

«…Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, όλο αυτό που βλέπουμε μπροστά μας  γεμίζει χαρά. Γιατί περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια, τα χρόνια της πανδημίας, που μας ανάγκασαν να σταματήσουμε τις δραστηριότητες.

Όμως στο τέλος η ζωή νικά και προχωράει…».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαράβας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την διοργάνωση και ευχήθηκε Καλές γιορτές και καλό Πάσχα.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης,  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση με τίτλο «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ», αναφερόμενος για το Έθιμο του Λαζάρου, τονίζοντας ότι η γιορτή του Λαζάρου έχει να κάνει με την μετάβαση από την μία εποχή σε μία άλλη. Αφήνουμε πίσω τον χειμώνα και προχωράμε προς την Άνοιξη όπου κυριαρχούν τα λουλούδια.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία και καλή πρόοδο.

Χαιρετισμό έκανε και η Βουλευτής Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Ακολούθησαν τα τραγούδια του Λάζαρου από τις Λαζαρίνες από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Πύλης, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Πηγής, Λυγαριάς,  Γόμφων, Μουριάς, Φήκης, Ελάτης.

Ακολούθησε ένα Καλλιτεχνικό δρώμενο από τον Καλλιτέχνη κινούμενων Σχεδίων κ. Κοσμά Παναγιώκα διασκεδάζοντας τα παιδιά.

Και τέλος έγινε η κλήρωση όπου τρείς τυχερές Λαζαρίνες κέρδισαν αντίστοιχα τρία ποδήλατα προσφορά του Δήμου Πύλης. Προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά σε όλα τα παιδιά.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Μάκης Παπαγεωργίου, Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας, Υγείας η κ. Χαρά Καλιώρα, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας και ο Πρώην Αντινομάρχης κ. Ντίνος Κοτρώνης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia