Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 28/9 στην πλ.Ρήγα Φεραίου

ΕΛΜΕΤ!!! Όλες και Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 28/9 στην πλ.Ρήγα Φεραίου και ώρα 6:30μ.μ.

     Τα ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Τρικάλων προσκαλούν εκπαιδευτικούς, γονείς-μαθητές και όλους του Τρικαλινούς πολίτες σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία.

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, ενώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2 ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη (τα Τρίκαλα  βρίσκονται σταθερά στην πρώτη 3άδα μεταδοτικότητας, δείκτης Rt πάνω από 2 το τελευταίο διάστημα)  τη στιγμή που συστήνουν αποστάσεις σε κάθε χώρο (ΜΜΜ, μαγαζιά κλπ) η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για ανάπτυξη τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίησή τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία όπου εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Οι θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση χωρίς επιπλοκές όλων των συναδέλφων μας και των μαθητών μας.  Είμαστε δίπλα τους αγωνιζόμενοι και αλληλέγγυοι με αιτήματα που αφορούν την εργασία μας, αλλά και την ζωή μας.

ΥΓ: Το 5ο Λύκειο Τρικάλων τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες -από 23/09/20 έως και 07/10/20-και σύμφωνα με την υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα δεν θα γίνει ούτε ιχνηλάτηση στενών επαφών του εκπαιδευτικού που είναι θετικός σε COVID-19 ούτε δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου. Ποιο το νόημα, λοιπόν, των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, όταν στην πράξη δεν εφαρμόζονται; Πώς να μην είναι ανήσυχη ολόκληρη η σχολική κοινότητα, όταν αντιμετωπίζεται με τέτοια αδιαφορία από τους «προστάτες» της δημόσιας υγείας;

Και σαν να μην έφτανε η αγωνία για την υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας έρχεται και η ΔΔΕ Τρικάλων με εντολή στους εκπαιδευτικούς να αρχίσουν άμεσα -την Πέμπτη 24/09/20- την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μάλιστα να καταγράφουν τους παρόντες-απόντες μαθητές. Τέτοια ταχύτητα αντανακλαστικών! Δεν ενδιαφέρθηκε όμως ούτε η ΔΔΕ Τρικάλων ούτε βέβαια το Υπουργείο Παιδείας  να μάθει αν έχουν όλοι -εκπαιδευτικοί και μαθητές- τα μέσα, υπολογιστές και σύνδεση στο διαδίκτυο, για να συμμετάσχουν στην ΕΞ.Α.Ε., και συνεπώς να τα εξασφαλίσει για όλους. Αλήθεια, σε ποια νομοθεσία προβλέπεται η   καταγραφή απουσιών στα μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης; Πώς μπορεί να επιβάλλει η Πολιτεία συμμετοχή σε κάτι που δεν παρέχει; Ίσως απαντήσουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας με δημοσίευμα στο esos.gr! Εξάλλου από εκεί ενημερώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα για τις υπουργικές αποφάσεις, αφού η πολιτική ηγεσία απαξιώνει πλήρως τον διάλογο με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα. Αυτή είναι η «αρίστη» δημοκρατία τους!

Να μείνουμε υγιείς, να βγούμε νικητές!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, 

συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia