Πανηγύρι με παραδοσιακό «Κοφτό» και πολύ χορό αύριο Πέμπτη βράδυ στην Κρήνη

Μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά υπόσχεται να προσφέρει το βράδυ της Πέμπτης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης. Η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου έρχεται να διοργανώσει μετά από πολλά χρόνια το ετήσιο θερινό πανηγύρι προς τιμή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Το καλοκαιρινό πανηγύρι της Κρήνης είχε σταματήσει να αναβιώνει πριν πολλά χρόνια. Ωστόσο η νέα διοίκηση του συλλόγου, μετά την εκλογή της, τον περασμένο Απρίλιο, έθεσε ως βασική προτεραιότητα την διοργάνωση του ετήσιου θερινού πανηγυριού, προκειμένου να επιστρέψουν στις μνήμες των μεγαλύτερων θύμησες του παρελθόντος αλλά το σημαντικότερο να γνωρίσουν οι νεότεροι την τοπική ιστορία, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί.

Οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες που αναπτύχτηκαν στέφτηκαν με επιτυχία κι έτσι όλα είναι έτοιμα οι κάτοικοι να απολαύσουν μια όμορφη παραδοσιακή βραδιά στο κέντρο του χωριού την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ετήσιο πανηγύρι με την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εμφάνιση παραδοσιακής ορχήστρας και την παρουσίαση χορών.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα υπάρξει η εμφάνιση παραδοσιακής ορχήστρας που θα απαρτίζεται από τους Δέσποινα Καρρά, Περικλή Ζήση, Δημήτρη Καραβίδα και Γαλάνη Παύλο και θα συνοδεύσει μουσικά τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Χορού Τρίκκη, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλοκοτού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης.

Στην εκδήλωση θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία ΚΟΦΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί ως αργά το βράδυ για την διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης καλεί όλους τους κατοίκους της Κρήνης και των όμορων χωριών να παραστούν και να απολαύσουν μια όμορφη μουσική βραδιά.

Σημειωτέον ότι στις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης, στον κοιμητηριακό ναό του χωριού αναμένεται να τελεστή ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Παρασκευή το πρωί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

   Λακιάρας Θοδωρής

   http://kriniLive.gr 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia