Παντρικαλινή συσπείρωση και εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών


Με κοινό μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών ολοκληρώθηκε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, με εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων.


Το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων, μετά από κάλεσμα του κ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των συλλόγων επιστημόνων υγειονομικών, του ΕΣΥ, της εκπαίδευσης και της Αυτοδιοίκησης.


Στην πλούσια συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, εξετάστηκε πλήθος ζητημάτων: η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στον νομό Τρικάλων, η πορεία των εμβολιασμών και οι δυσκολίες για την ενίσχυσή του, οι κοινωνικοί παράγοντες, η παρέλαση τη 28ης Οκτωβρίου, ο Μύλος των Ξωτικών, οι έλεγχοι, η πρόληψη, η ενημέρωση των πολιτών.


Κοινή συνισταμένη, η αναγκαιότητα να αυξηθεί το εμβολιαστικό ποσοστό σε όλον τον νομό Τρικάλων.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως συνόψισε ο κ. Παπαστεργίου, θα υπάρξει πρόσθετη ενημέρωση από τους επιστημονικούς φορείς μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ακόμη, ενισχύεται η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας (στον Δήμο Τρικκαίων) στο πεδίο των ελέγχων.


Επίσης ο κ. Παπαστεργίου, προτείνει στους δύο μητροπολίτες που εδρεύουν στον νομό Τρικάλων, να επισκεφθούν από κοινού τα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος, το να δοθεί ενιαίο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών σε κάθε τρικαλινό και τρικαλινή.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ανάγκη, να υπάρξει κοινή προσπάθεια, κοινός αγώνας για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών. Τα στοιχεία, σημείωσε, ναι μεν εμφανίζουν στην 29η θέση τον νομό Τρικάλων, αλλά σε υψηλότερες θέσεις βρίσκονται νησιά ή ενότητες νομών. Αντιστοίχως, μόνο 3 νομοί βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τον Ν. Τρικάλων (οι Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Αρτας). Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η ανάγκη βελτίωσης των εμβολιαστικών ποσοστών στην περιφέρεια των αστικών κέντρων των Τρικάλων.
Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ακόμη, την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από κάθε φορέα και δη από τους υγειονομικούς, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα είναι ένα: το τοίχος ανοσίας χτίζεται με τους εμβολιασμούς.
Αντιπαρήλθε οποιοδήποτε προσωπικό κόστος στη διάρκεια της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών και τόνισε ότι στην εκστρατεία ενημέρωσης θα τονιστούν τα αυτονόητα, δηλαδή τα οφέλη από τους εμβολιασμούς για την υγεία όλων των πολιτών.


Στη συνάντηση πήραν μέρος: ο π. Εφραίμ Γιαννάκος, ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, ο εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχ. Λάππας, ο διευθυντής της Β. Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Στεφ. Μυλωνάς, ο κ. Γιώργος Πέτρου, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, η κ. Δημ. Νάτσινα από την ΤΟΜΥ Τρικάλων, η κ. Ελένη Χύτα από το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, ο κ. Δημ. Αναστασίου, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων κ. Κ. Κρεμμύδας, ο φαρμακοποιός – δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μετεώρων κ. Γ. Παπαπούλιος, η ιατρός και δημοτική σύμβουλος Πύλης κ. Χαρά Καλιώρα, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος, οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ.κ. Χρήστος Τρικάλης και Ελένη Ξυνοπούλου.


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia