Παπαστεργίου: Έσοδα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα διατεθούν για ευάλωτα τρικαλινά νοικοκυριά

Περίπου 15 χιλιάδες ευρώ από το 50% των εσόδων της ελεγχόμενης στάθμευσης θα διατεθεί για ευάλωτα τρικαλινά νοικοκυριά και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, όπως δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Είχαμε πει πως το κίνητρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι το οικονομικό, και για να το κάνουμε και ακόμα πιο πιστευτό κάναμε κάτι το οποίο δείχνει να δουλεύει πολύ καλά. Δηλαδή, σκεφτήκαμε να μετατρέπουμε το 50% των κερδών της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κιλοβατώρες, που θα μοιράζονται σε δημότες που ανήκουν στο ΚΕΑ.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, 150 νοικοκυριά για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη θα δούνε πληρωμένους τους λογαριασμούς ρεύματος τους μέσα από τα χρήματα αυτά. Στην ουσία βάζουμε περίπου 100 ευρώ ανά δικαιούχο. Η διαδικασία είναι πολύ ξεκάθαρη, γίνεται με κλήρωση, και αυτοί που κληρώνονται βγαίνουν, κι έπειτα συνεχίζεται με τους υπόλοιπους, και ξανά από την αρχή. Θεωρώ πως είναι σημαντικό το νούμερο, θα μοιραστούν 15 χιλιάδες ευρώ με τον τρόπο αυτό. Είναι βέβαια αναλογικό και με τα έσοδα της ελεγχόμενης, που ξεκίνησε διστακτικά τον πρώτο μήνα αλλά το Νοέμβριο είναι πολύ καλύτερα.

Το υπόλοιπο 50% των εσόδων της ελεγχόμενης θα πηγαίνουν στην Αστική Ανάπτυξη, που είναι υπεύθυνη να συντηρεί τον Αη Γιώργη, τις παιδικές χαρές, τρέχει τον ζωολογικό κήπο, κάνει δηλαδή τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν προς όφελος των πολιτών.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia