Παπαστεργίου για εκλογές: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέα μέλη»

Το σχόλιο του για φημολογούμενες υποψηφιότητες διεκδίκησης του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και τους στόχους για την επανεκλογή έκανε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Προφανώς ασχολούμαι και με το συνδυασμό μου, αν και είμαστε έναν χρόνο πριν τις εκλογές και έχουμε χρόνο ακόμα. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέα μέλη, όπως και στα χωριά κλείνουμε συνδυασμούς.

Θα κάνουμε από την άλλη εβδομάδα κάποιες επισκέψεις στα χωριά του Δήμου, ώστε να δούμε προβλήματα μαζί με τους αντιδημάρχους, και την πορεία έργων που πραγματοποιούνται. Άκουσα τις προάλλες από τον κ. Παρθένη ότι δεν γίνονται έργα ουσίας, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Προφανώς δεν τον ενημέρωσε κανένας για το τι έχει υπογραφεί και ξεκινάει.

Να πω ότι για τον κ. Παρθένη, ότι θα μπορούσε να πάρει και τη μετάθεση που τόσο θέλει στο ΓΝΤ με το απλά να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, όχι…Δήμαρχος. Δουλεύει το ‘συστημα’ αυτό, το έχουν κάνει και άλλοι.  Αν δεν είναι έτσι όπως το λέω, ας βγει ο ίδιος και να πει ότι θα κατεβεί και εφόσον εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, γιατί τολμώ να πω ότι Δήμαρχος δεν θα εκλεγεί, θα αποποιηθεί της μετάθεσης του και θα πάει στη θέση που ήδη είναι.

Ας είναι πάντως πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, έχει πει πολλά πράγματα και σε προσωπικό επίπεδο ειδικά. Αν θέλουμε, έχουμε κι εμείς πράγματα να πούμε. Ας σταματήσω εδώ προς το παρόν…

Θα τονίσω ότι κάθε εκλογή είναι δύσκολη, θέλει αγώνα και να πείσουμε τους δημότες για όσα κάνουμε. Και προφανώς με ενδιαφέρει και τι αντιπάλους θα έχω. Πχ για τον Γιώργο Μπάκο έχω καλή γνώμη, είναι φίλος μου και καλό παιδί.

Μπορεί να άλλαξε ο εκλογικός νόμος και να υπάρχει εκλογή με 43%, αλλά δεν πάμε για αυτό, δεν θα θεωρήσω επιτυχία αν πάρω το 43%. Το σχεδόν 58% των προηγούμενων εκλογών ήταν ένα σοβαρό ποσοστό, και αυτή τη φορά πάλι ο στόχος θα είναι για ένα ποσοστό που θα είναι αδιαμφισβήτητο και θα επιτρέψει να διοικήσουμε όπως θέλουμε. Φθορά ίσως να υπάρχει, κάποιος μπορεί να δυσαρεστήθηκε επειδή τον έγραψε η δημοτική αστυνομία. Άλλοι πάλι βέβαια ίσως εκτιμήσουν ως θετικό ότι η πόλη προχωρά και γίνονται έργα ουσίας. Το μεγαλύτερο έργο που τρέχουμε είναι…θαμμένο στο έδαφος, και είναι η αλλαγή δικτύου ύδρευσης, κάτι που γίνεται μια φορά στα 50 χρόνια. Όπως και η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων είναι ένα τεράστιο έργο.

Με κάποιους ανθρώπους που το ’19 κατέβηκαν σοβαρά, και κάναν σοβαρούς συνδυασμούς,  υπάρχουν συζητήσεις, και θεωρώ ότι υπάρχουν σημεία που μπορούμε να βρούμε κοινούς στόχους. Υπήρχαν βέβαια και συνδυασμοί που κατέβηκαν μόνο για τον…λόγο που είπα νωρίτερα, τη μετάθεση.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia