Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει θέμα εγκατάστασης προσφύγων στα Τρίκαλα

Στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη των Τρικάλων αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στη Λέσχη 97,6. 

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία συζήτηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με αυτό το θέμα, που ήρθε στην επικαιρότητα λόγω της εγκατάστασης προσφυγών εχθές σε περιοχές του νομού Λάρισας. 

Μάλιστα, καθώς ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις στον γειτονικό νομό, ο δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε πως η ομαλή εγκατάσταση και διαβίωση οικογενειών από την Συρία στην πόλη των Τρικάλων τα τελευταία 4 χρόνια, αποδεικνύει την ποιότητα της κοινωνίας που έχουμε. 

Αναλυτικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε: 

«Εικασίες και ιστορίες ότι θα έρθουν ξανά πρόσφυγες, πχ στο Φλαμούλι ή σε μεγάλα μαγαζιά μέσα στην πόλη, πάλι διαψεύδονται. Η αλήθεια είναι, επειδή μιλάμε συχνά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι πάγια θέση του Δήμου είναι να πάρουν όλοι οι Δήμοι από 10 περίπου οικογένειες και να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Ας ξεκινήσουν λοιπόν και οι Δήμοι που δεν έχουν πάρει κόσμο, να το κάνουν τώρα. Άρα όταν πάρει όλη η επικράτεια, και αν ξεκινήσει δεύτερο κύμα εγκαταστάσεων, τότε το συζητάμε. Το Υπουργείο συνεννοείται με τις τοπικές κοινωνίες, και την ώρα αυτή, επισημαίνω και πάλι ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια κουβέντα.

Το πρόγραμμα Εστία τελειώνει τέλος Δεκεμβρίου, και είμαστε σε συζητήσεις να συμμετέχουν οι Δήμοι για τη συνέχιση του Εστία 2, και να παραμείνουν αυτές οι οικογένειες ως έχουν. Είναι εξ άλλου αντιληπτό από όλους ότι αυτά τα 4 χρόνια που φιλοξενούμε κυλιόμενα κάποιες οικογένειες από τη Συρία δεν υπήρξε καμία αναταραχή, και αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας που έχουμε.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia