Παράρτημα Τρικάλων ΠΜΣ: Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την 8η Μάρτη

8 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Κάλεσμα του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου προς όλους και όλες, για την μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση της Δευτέρας 8 Μαρτίου στις 6:00μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Η 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, είναι μια μέρα σύμβολο, αγώνα και διεκδίκησης για τις γυναίκες όλου του κόσμου, όπου το μήνυμα της παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανό και επίκαιρο, η ανισότητα και η εκμετάλλευση της γυναίκας υπάρχει ακόμα,  ειδικά στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Για την γυναίκα του 2021 που εργάζεται στον κλάδο, τα πράγματα είναι πιο ιδιαίτερα. Πόσες είναι άλλωστε οι συναδέλφισσες που μετά την πρώτη εγκυμοσύνη δυσκολεύονται να ξανά δουλέψουν στο κλάδο; Πόσες είναι οι γυναίκες που δουλεύουν στον χώρο των νυχτερινών κέντρων και του πανηγυριού που παίρνουν τα παιδιά τους μαζί. Ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιος τελικά μένει στο επάγγελμα; Όταν το ίδιο το κράτος παρέχει στην γυναίκα μόνο εμπόδια για να την κρατήσει στο χώρο.  Αν παρατηρήσει κάποιος μια ορχήστρα μέσα σε ένα μαγαζί, η διαφορά είναι αισθητή. 
Σε ένα κλάδο που δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση, ούτε πλήρης ασφάλιση, δεν υπάρχουν άδειες εγκυμοσύνης, ή επιδόματα. Με μια κυβέρνηση που μας αφήνει εντελώς εκτεθειμένους, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία. Παράλληλα, ετοιμάζουν νέα μέτρα για να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, γιατί μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες.Όσα μέτρα και να πάρουν όμως δε θα καταστείλουν τους αγώνες μας!Η κρατική  και εργοδοτική βία δεν θα μας κλείσει το στόμα.
Το θάρρος, η αντοχή, η χειραφέτηση από τις κάθε είδους πιέσεις και βία που δέχονται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας  και της αλληλεγγύης.
“ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”.
Όλοι και όλες τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις  6:00μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Τρικάλων7/3/21

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia