Παράσταση διαμαρτυρίας υγειονομικών στην είσοδο του Τ.Ε.Π του ΓΝΤ

Η ΕΠ. Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, συνεχίζοντας την κοινή μας δράση μαζί με τους Γιατρούς συναδέλφους μας, καλούμε όλους τους υγειονομικούς στην Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ  και στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ. στις 23 Φλεβάρη. 

Καλούμε Εργατικά σωματεία, Φορείς του νομού μας να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη στις 11:00 π.μ., τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας  στην Είσοδο του ΤΕΠ του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων, ώστε να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην απατηλή εικόνα θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας που παρουσιάζει η κυβέρνηση. 

    Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει καθολικά υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

    Ενώ η πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει νέα αύξηση σε μεγάλες περιοχές το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι δημόσιες δομές υγείας στο νομό μας τα Κ.Υ., δεν έχουν θωρακιστεί, ώστε να καλυφθούν οι σοβαρές χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομών.  

    Για το Γ.Νοσοκομείο του Νομού μας, πάνω από 140 θέσεις νοσηλευτικού & Ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν.Τρικάλων  εξακολουθούν να είναι οι ελλείψεις, πάνω από 50 θέσεις νοσοκόμων, τραυματιοφορέων, βοηθούς Θαλάμων, πάνω από 30 θέσεις Βοηθών Ακτινολόγων, Χειριστών   και παρασκευαστών, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

    Οι 120 εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Τρικάλων με  Σ.Ο.Χ.(συμβάσεις ορισμένου χρόνου) δεν επαρκούν  για την κάλυψη των αναγκών, χρειάζεται  να διπλασιαστούν όπως(καθαριότητα, τραπεζοκόμους, μαγείρους, Τεχνικούς, πλυντήρια, Φύλαξη). Αντί να προσλάβουν  επειγόντως υγειονομικούς, αξιοποιούν την εθελοντική προσφορά συναδέλφων μας για να ανοίξουν τον δρόμο για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού. Μπαλώματα αποτελούν και οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομείου και Κ.Υ.  του νομού,  αλλά και προς τα τμήματα COVID από άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

    Παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς με COVID, ενώ η νοσηλεία στις κλινικές ασθενών με ύποπτα περιστατικά COVID και ασθενών με άλλες παθήσεις, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς της επιδημίας. Μεγάλος αριθμός υγειονομικών  έχουν ασθενήσει, πάνω από 50 συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει η ήταν θετικοί στο covid-19 στο Γ. Νοσοκομείο, ενώ το φαινόμενο της  επαγγελματικής εξουθένωσης, αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, σε όλους τους συναδέλφους μας υγειονομικούς.

    Τα προγραμματισμένα χειρουργεία εξακολουθούν να είναι περιορισμένα.Συνεχίζεται η υπολειτουργεί κλινικών (Ουρολογικής, Πνευμονολογικής, ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Γαστρεντερολογικό, Μαγνητικός Τομ., δεν λειτουργούν οι κλινικές Ψυχιατρική, ΩΡΛ), λόγω της δέσμευσης κρεβατιών τους για τη νοσηλεία περιστατικών COVID.Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η διάγνωση και η θεραπεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

    Ο εμβολιασμός του πληθυσμού καθυστερεί  και οι  ελλείψεων  Γιατρών,  Επισκεπτών Υγείας και άλλων ειδικοτήτων υγειονομικών για την στελέχωση  των Εμβολιαστικών Κέντρων, μεγαλώνουν,  ενώ το νέο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό ένα τρίτο κύμα. Τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο  και τα  Κ.Υ. του Νομού μας,  η στελέχωση τους  γίνεται με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών, με συνέπεια τη δυσλειτουργία των Κ.Υ. στους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν  για άλλες παθήσεις ή & για συνταγογράφηση Φαρμάκων.  

Η ΕΠ.ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας.
  • Πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη, στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, ήπιων κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασθέντων.
  • Τακτικούς επαναλαμβανόμενους δωρεάν ελέγχους στους εργαζόμενους σε δομές Υγείας και  Πρόνοιας, στα σχολεία, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.
  • Άμεση ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ (χωρίς αναδρομικό επασφάλιστρο). Αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου -14ου μισθού μας και της σύνταξης.
  • Επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας, ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia