Παράταξη Κώστα Κρεμμύδα: «Δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία στα σχολεία»

Συνεδρίασε την 10η Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Στο κλίμα της εποχής το ζήτημα που απασχόλησε το σώμα ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα πολλά ζητήματα που προκύπτουν για την επίτευξη της υγειονομικής ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα και με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Τρικάλων, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για τη διαχείριση των περιστατικών που θα προκύπτουν. Ήδη πριν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι εμφανίστηκαν κρούσματα στα σχολεία και η αντίδραση ως προς τα μέτρα διαχείρισης των περιστατικών ήταν αργή και ελλιπής και εδώ έγκειται η κυριότερη ανησυχία μας. Καθυστερημένη ενημέρωση και εφαρμογή του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μένουν μετέωροι ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού. Ως προς το ζήτημα της προμήθειας των ειδών ατομικής προστασίας δεν αμφισβητούμε τον έγκαιρο εφοδιασμό των σχολικών μονάδων με τα είδη ατομικής προστασίας (αν και απ’ ότι φαίνεται τη Δευτέρα θα διανεμηθεί μάσκα μίας χρήσης)  παρά τα αργά αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση ως προς τη χρηματοδότηση ένεκα της κοινωνικής πίεσης. Στη συνεδρίαση αιτηθήκαμε να υπάρχει καθημερινή θερμομέτρηση σε κάθε σχολική μονάδα, προτείνοντας να αναλάβουμε ως Δήμος το κόστος των οργάνων θερμομέτρησης. Είναι θέση του συνδυασμού ότι θα έπρεπε να έχουμε μικρότερα τμήματα μαθητών και αυξημένο αριθμό εκπαιδευτικών, αλλά παρόλα αυτά – ως έχει η κατάσταση – θα είμαστε εκεί για να βεβαιωθούμε ότι κάθε σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για τις ανάγκες του φετινού σχολικού έτους αλλά και για να παρέχουμε την έμπρακτη στήριξη μας σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή. Θα καταθέτουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας ώστε να επιλύεται οποιοδήποτε πρόβλημα που δύναται να προκύψει.

Πέραν του ανωτέρω τέθηκε το ζήτημα της διακοπής της ασφαλτόστρωσης της οδού Σαράφη, για το οποίο ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι σταμάτησε για οικονομικούς λόγους. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας δημιουργήσει την απορία για ποιο λόγο ξεκίνησε αφού δεν είχαμε τα χρήματα και μάλλον η απάντηση είναι για λόγους φαίνεσθαι. 

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Σύσσωμο το σώμα, αντιλαμβανόμενο τις ειδικές συνθήκες της φετινής χρονιάς,  αποφάσισε αρνητικά ενώ θέσαμε και το θέμα ότι φέτος μπορούμε να αναλογιστούμε και την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της, επαναφέροντας ένα κλίμα πιο μετριοπαθές στην εμποροπανήγυρη. Παρεμπιπτόντως αυτού, άνοιξε και η συζήτηση του φετινού Μύλου των Ξωτικών, που μάλλον θα πρέπει να αναλογιστούμε τη μη χρήση του brand name με ταυτόχρονη ανάδειξη Χριστουγεννιάτικων «γωνιών» της πόλης, ώστε να μη χάσουμε το σύνδεσμο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τρικάλων – Χριστουγέννων ενώ ταυτόχρονα δεν ρισκάρουμε και την ανεπιτυχή φετινή διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά. 

                                                                        Το γραφείου τύπου 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia