Παράταση των ενστάσεων λόγω του Ιανού ζητά ο Θανάσης Λιούτας

Επιστολή Θανάση Λιούτα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για χρονική παράταση της διαδικασίας των ενστάσεων των πληττόμενων παραγωγών λόγω Ιανού και επανεξέταση όσων έχουν ήδη καταβληθεί.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο  Θανάσης Λιούτας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και μέσω σχετικής επιστολής που συνέταξε και απέστειλε προς τον ίδιο, ζήτησε τη χρονική παράταση της διαδικασίας καταβολής των ενστάσεων για τους πληττόμενους παραγωγούς λόγω Ιανού, για τους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, και την επανεξέταση των φακέλων των ενστάσεων, οι οποίοι έχουν ήδη καταβληθεί.

Ο Θανάσης Λιούτας έχει δεχθεί αιτήματα βαρύτατα πληττόμενων παραγωγών λόγω Ιανού, οι οποίοι ενώ στην αρχή έγιναν δικαιούχοι αποζημίωσης αντίστοιχης της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν, στη συνέχεια το ποσοστό της αποζημίωσής τους μειώθηκε και οι ίδιοι τώρα καλούνται να επιστρέψουν την αποζημίωση που έλαβαν.

Άμεσα ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο τη χρονική παράταση καταβολής των ενστάσεων και την επανεξέταση όλων όσων έχουν ήδη καταβληθεί.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ότι η θεομηνία προξένησε βαρύτατες πληγές σε μια μεγάλη μερίδα καλλιεργειών, ενώ ορισμένες καλλιέργειες καταστράφηκαν και ολοσχερώς. 

Συνεπώς ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μπορέσουν να καταβληθούν όλες οι ενστάσεις και ο Οργανισμός έως τέλους να συνεχίσει να επουλώνει με ακρίβεια και αίσθημα δικαίου τις πληγές που προκλήθηκαν.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο ΕΛΓΑ κινήθηκαν με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες από τη σφοδρή θεομηνία, δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητας. 

Το παραπάνω, τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών μετά από κρίσιμα και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία των ενστάσεων και των αποζημιώσεων με την ίδια αποτελεσματικότητα και το ίδιο αίσθημα δικαίου έως τέλους, με σκοπό να στηριχθούν οι παραγωγοί μας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia